L'Ajuntament de Barcelona i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya consciencien els ciutadans en roda de premsa sobre els riscos dels "massatges a la platja"

Publicada el 02/08/2012

Ara fa quatre anys que el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va iniciar accions informatives i preventives en relació a la presència de persones que realitzaven massatges a les platges catalanes sense tenir la titulació acadèmica necessària i sense complir els mínims exigits en qüestió d'higiene. Aquesta campanya 'estiuenca' engegada l'estiu de 2008 va constar de la filtració als mitjans de la detecció del "problema" i l'enviament d'una carta als consells comarcals, diputacions i ajuntaments de la costa catalana per tal d'informar d'una situació que, des del Col·legi, es valorava com a perjudicial per a la salut de les persones que poguessin fer us d'aquest "servei".

Enguany, fruit de la lluita contra l'intrusisme a les platges duta a terme anteriorment pel Col·legi, l'Ajuntament de Barcelona avui, dia 2 d'agost, ha convocat a la platja del Bogatell de Barcelona, una roda de premsa per als mitjans de comunicació catalans, on el Sr. Joaquim Forn, primer tinent de l'Alcaldia de Barcelona, el Sr. Manel Domingo, degà del CFC, i el Sr. José Luis Campos, sergent responsable del grup de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han informat de l'operació d'estiu que l'Ajuntament de Barcelona va endegar el 28 de maig, essent més incident des del 15 de juny, per tenir cura del litoral barceloní i evitar així, l'oferiment i la demanda de serveis no autoritzats com la venda ambulant i la prestació de serveis de massatges a la platja.

Roda de Premsa: Massatges platja Roda de Premsa: Massatges platja Roda de Premsa: Massatges platja Roda de Premsa: Massatges platja Roda de Premsa: Massatges platja

El degà del Col·legi, Sr. Manel Domingo, ha advertit a la ciutadania del risc que comporta rebre massatges a les platges per persones sense cap titulació reglada i sense les mesures de seguretat ni les garanties higièniques necessàries, deixant palès que aquest fet, en la majoria de casos, comporta problemes de salut als usuaris d'aquests serveis que a posteriori acudeixen a consultes de professionals de la Fisioteràpia per tal de resoldre lesions derivades d'una mala praxi.

Ajuntament de Barcelona - bcn.cat
L'Informatiu migdia de TVE (minut 3.38)
3/24
BTV- Notícies
BTV - Notícies migdia (minut 1.54 i minut 4.47)
La Vanguardia.com
El Periódico de Catalunya
Europa Press
El Punt Avui
Ara.cat

20 minutos

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×