Valoració del projecte "Formació per a ajuntaments", en el qual han participat 50 col·legiats gironins

Publicada el 30/01/2013

El CFC, juntament amb el DipSalut (Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona) i amb els diferents col·legis professionals sanitaris pertanyents a l'Associació Fòrum Sanitari de Girona, van col·laborar, durant el 2012, en el projecte "Formació per a ajuntaments", que consistia en unes xerrades/cursos entre la població amb la intenció de fer una bona prevenció en l'àmbit de la Salut pública. El CFC va formar fisioterapeutes per tal de millorar les seves habilitats docents i donar-los les directius bàsiques per poder realitzar aquests cursos.

L'educació per a la salut esdevé una eina indispensable en la promoció i millora dels coneixements sobre salut i el desenvolupament de les habilitats personals dels ciutadans de manera que els permeti una major autogestió sobre la seva salut. En aquest sentit, el CFC va participar en 3 cursos: Higiene postural dels escolars, Exercici físic i preventiu en gent gran, i Formació per a cuidadors no professionals.

Cal destacar que 50 fisioterapeutes col·legiats van participar com a docents en aquests cursos. Van realitzar un total de 97 xerrades (72 d'Higiene postural dels escolars, 19 d'Exercici físic i preventiu en gent gran i 6 de Formació per a cuidadors no professionals), a tota la província de Girona, de maig a desembre del 2012.

A través del Fòrum Sanitari, el CFC va fer arribar una enquesta de satisfacció als centres on s'havien realitzat els cursos. Es van avaluar els següents punts, sent 0 la valoració més negativa i 5 la més positiva: programació (4,1), habilitats docents (4,4), material (4,2) i relació amb l'alumnat (4,6), que donen com a resultat una satisfacció global del projecte de 4,3 punts.

Des del CFC estem molt satisfets amb les valoracions obtingudes i esperem poder seguir col·laborant amb el DipSalut i amb el Fòrum Sanitari en nous projectes en tant que considerem que la promoció de la salut és un element clau a l'hora d'aconseguir millorar la salut i qualitat de vida de la població.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×