I Trobada d'ONG vinculades a la Fisioteràpia

Publicada el 01/02/2013

El passat dia 30 de gener, a la seu del CFC, es va realitzar la primera trobada de les diferents ONG vinculades a la Fisioteràpia per parlar del present i el futur del paper de la nostra professió dins l'àmbit de la cooperació nacional i internacional, i com la crisi està afectant el sector des d'un punt de vista econòmic i social.

Van ser presents a la reunió: Guillem Job, com a representant de Fadei; Maria Rico, com a membre de Batang Masaya; Xavier Adzará, com a representant de Nuestros Pequeños Hermanos (NPH); Joan Sala, com a representat de Radjem; Neus Suc, com a membre de Sathi-Sansar; Martí Tapias, Maria Mundet i Montserrat González, com a membres de Fisiosmundi; i Gemma Borrell i Rafel Donat, en representació del Grup de Treball de Cooperació Internacional del CFC.

La finalitat d'aquesta trobada era el coneixement mutu, per tal de fer una posada en comú d'idees i necessitats que, compartides, poguessin interessar a més d'un dels participants, tals com formació, voluntariat, material i transport, i finançament i ajudes, per tirar endavant tant projectes ja existents com nous reptes en el futur més immediat.

D'aquesta trobada n'han sortit en ferm els següents objectius:

  • Engegar el Cafè-Tertúlia solidària, que es durà a terme preferentment a la seu del CFC el segon dimecres de cada mes, a les 19.00 h per tal de donar a conèixer als col·legiats les tasques que desenvolupen aquestes ONG i tot el què pot fer la Fisioteràpia dins la cooperació internacional i també nacional. Aquesta posada en comú vindrà acompanyada d'un berenar ofert pel Comerç Just a concretar en els propers dies.
  • Compartir una oferta formativa en línia dins del campus virtual del CFC, destinada a les ONG, respecte de la gestió de projectes, curs que donarà la Gemma Borrell com a membre del Grup de Treball de Cooperació Internacional del CFC i experta en la matèria, per tal de revisar tot allò que s'està duent a terme i de quina manera es pot millorar des d'un punt de vista de planificació i de cost-benefici.
  • Establir contactes per tal de compartir el material sobrant i altres recursos per tal de ser més sostenibles atesa la situació actual de pèrdua de subvencions.

La trobada va acabar amb un nivell de satisfacció realment alt per part de tots els assistents amb ganes de posar en marxa tot el que es va exposar durant la reunió.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×