Un nou model de declaració per a la nova obligació d'informar sobre béns i drets localitzats a l'estranger

Publicada el 14/02/2013

La Llei 7/2012, de modificació de la normativa tributària i pressupostària i d'adequació de la normativa financera per a la intensificació de les actuacions en la prevenció i la lluita contra el frau, estableix una nova obligació específica d'informació en matèria de béns i drets localitzats a l'estranger.

Respecte a l'esmentada obligació d'informació, únicament estava pendent d'aprovació el model de declaració, que s'ha portat a terme a través de l'Ordre HAP/72/2013, de 30 de gener, que aprova el model 720, declaració informativa sobre béns i drets localitzats a l'estranger.

El desenvolupament d'aquesta nova obligació d'informació, lligada a l'àmbit internacional, es troba als articles 42 bis, 42 ter. i 54 bis del Reglament General de les actuacions i els procediments de gestió i inspecció tributària i de desenvolupament de les normes comunes dels procediments d'aplicació dels tributs aprovats pel Reial Decret 1065/2007, modificat pel Reial Decret 1558/2012.

Aquests articles estableixen, a la pràctica, obligacions d'informació sobre tres categories diferents de béns i drets localitzats a l'estranger:

  • Article 42 bis. Obligació d'informar sobre comptes a entitats financeres localitzades a l'estranger.
  • Article 42 ter. Obligació d'informar sobre valors, drets, assegurances i rendes dipositades, gestionades o obtingudes a l'estranger.
  • Article 54 bis. Obligació d'informar sobre béns immobles o drets sobre béns immobles localitzats a l'estranger.

No només s'haurà de declarar els béns dels quals es tingui la titularitat total i directa, sinó també aquells béns que, tot i que no superin els valors previstos per a ser declarats en base al valor de la seva participació, el valor total de bé en qüestió superi aquells barems. En aquest cas, es declararà igualment el valor total de compra i la participació del declarant en aquest bé o el tipus de representació que exerceix.

Aquestes tres obligacions independents d'informació tributària, s'han reunit en una sola declaració informativa, el Model 720.

Podeu trobar més informació aquí.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×