Publicada el 19/02/2007


NO al Decret

El proper dia 27 de febrer els estudiants i els professionals de la Fisioteràpia de tota Espanya, faran una aturada acadèmica i laboral, per manifestar la seva postura de rebuig davant el Decret de Regulació de les Teràpies Naturals aprovat el passat 30 de gener, pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El Degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Daniel Jiménez, ha comunicat avui en roda de premsa el procés d'actuació que es seguirà de del Col·legi per expressar el seu contundent rebuig al Decret de Regulació de les Teràpies Naturals.

A més de l'aturada prevista pel proper dimarts 27 de febrer, es portaran a terme accions legals, presentant un recurs contenciós administratiu als Tribunals. Progressivament es faran un seguit d'accions amb la intenció de paralitzar el Decret i que s'adoptin les mesures oportunes que garanteixin la salut de la població i el legítim desenvolupament de les funcions i atribucions dels professionals sanitaris legalment reconeguts en el marc legal vigent.

És la primera vegada que un Col·legi Professional endega aquest tipus d'accions.

L'aturada del proper dia 27, es farà extensiva a tota Espanya. Es tracta d'una aturada acadèmica a totes les Escoles de Fisioteràpia, durant tot el dia, i d'una aturada laboral de 15 minuts, de 12:00h a 12:15h a totes les Institucions Públiques, grans Hospitals, Mútues d'accidents, residències i els diversos centres de Fisioteràpia on els fisioterapeutes es manifestaran amb pancartes i explicaran als seus pacients i usuaris les raons d'aquesta aturada.

El Degà també ha fet públic als mitjans de comunicació concentrats a la seu col·legial aquest matí, el manifest de rebuig conjunt signat pel Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, la Asociación Española de Fisioterapeutas, la Conferencia Nacional de Directores de Escuelas Universitarias de Fisioterapia, on es declara que el Decret suposa un greu perjudici per a la salut dels ciutadans potenciant clarament la quantitat sobre la qualitat dels tractaments, equiparant professionals de la salut amb títol universitari amb persones sense titulació oficialment reglada i fomentant l'intrusisme professional dins la Fisioteràpia.

MÉS INFORMACIÓ:

Silvia Quiñonero
Dept. Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 - 08032 Barcelona
Tel. 93.207.50.29 - Fax 93.207.70.22
noticiari@fisioterapeutes.cat
www.fisioterapeutes.cat

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×