Publicada el 25/07/2007


El proper 26 de Juliol, la Fisioteràpia complirà les seves noces d'or d'ençà que fou reconeguda oficialment a nivell estatal com a ciència sanitària mitjançant el Decret de 1957. A més, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya està preparant activitats per celebrar aquest 50 anys i el Dia Mundial de la Fisioteràpia el proper setembre.

L'activitat del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya no s'atura durant l'estiu ja que ultima els preparatius per commemorar el Dia Mundial de la Fisioteràpia i celebrar el 50è aniversari de la professió com a disciplina sanitària durant el setembre a les quatre províncies de Catalunya.

La Fisioteràpia, terme que significa teràpies naturals en grec, és una disciplina sol·licitada per la societat en l'àmbit de la Sanitat Pública i l'evolució tècnica en aquest cinquanta anys ha estat importantíssima per ampliar el ventall d'actuacions dels professionals.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS), al 1958, ja definia la Fisiotaràpia com: "l'Art i la Ciència del tractament mitjançant l'exercici terapèutic". D'aquesta manera, tot i que les mans continuen essent l'instrument bàsic dels fisioterapeutes, també han entrat en joc aspectes com: les proves elèctriques i manuals, la determinació de les capacitats funcionals, l'amplitud del moviment articular o l'ajuda diagnòstica pel control de l'evolució de la malaltia, entre d'altres.

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×