Publicada el 26/07/2007


El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha considerat la decisió presa pel Tribunal Superior de Justícia (TSJC) com a molt positiva i el seu Degà, Francesc Escarmís, ha manifestat que està "molt satisfet per una resolució que segueix la línea plantejada pel propi Col·legi des del primer moment".

Francesc Escarmís ha comentat que "la resolució té molt de pes i serà molt complicat que pugui arribar a aplicar-se el Decret en un futur", actualment suspès de forma cautelar fins que aparegui la resolució judicial definitiva. A més, el propi Degà del Col·legi de Fisioterapeutes indica que: "el Decret queda pràcticament paralitzat, i de moment no es podran realitzar les acreditacions de persones i organismes que el propi Decret preveia". Finalment, ha destacat la importància que la notícia aparegui en aquests moments, ja que "una vegada s'hagués iniciat el desplegament del Decret hagués estat molt més complicat paralitzar-ho tot". De fet, la suspensió, molt ben rebuda pel Col·legi de Fisioterapeutes, va arribar el dimecres 25 de juliol, un dia abans de la celebració del 50è Aniversari de la Fisioteràpia com a disciplina sanitària.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre de forma cautelar l'aplicació dels articles 2, 5, 6, 7 i 18 i de les quatre disposicions transitòries que regulen el Decret de les Teràpies Naturals. Es tracta, per tant, de la impossibilitat d'aplicar el nucli principal del Decret, que va aprovar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya el 30 de gener de 2007. Segons el propi TSJC la decisió respon a una invasió de competències que són estatals, i a la possibilitat que persones no qualificades, realitzin tasques específiques de professionals de la Salut, que en el cas dels Fisioterapeutes són especialment les Teràpies Manuals ja que representen l'essència i la raó de ser de la pròpia professió.

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×