Publicada el 06/09/2007


  • Francesc Escarmís, Degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Manel Domingo, Vicedegà i Ricard Corgos, Secretari, van presentar ahir en roda de premsa les activitats que es duran a terme el proper cap de setmana, per commemorar el Dia Mundial de la Fisioteràpia.
  • Durant l'acte, els representants de la Junta de Govern han repassat l'actualitat de la Suspensió Cautelar del Decret de les Teràpies del que estan molt satisfets per la decisió presa. També han manifestat la seva voluntat de prioritzar l'autonomia i la prevenció envers la retribució plantejada pel Departament d'Acció Social i Ciutadania envers la Llei de Dependència.

El Degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha informat a la premsa dels actes que commemoraran el proper 8 de setembre el Dia Mundial de la Fisioteràpia centrats, principalment, a les Carpes Divulgatives instal·lades a les quatre províncies catalanes. D'aquesta manera, el públic interessat disposarà de xerrades informatives, conferències, tallers i estands on es distribuiran tríptics i butlletins informatius. L'objectiu és fer arribar al públic la figura del fisioterapeuta i les seves competències. A més, diversos col·legiats oferiran tractaments gratuïts als visitants a les pròpies carpes.

Emmarcat dins aquesta festivitat, i coincidint amb el 50è Aniversari de la Fisioteràpia com a disciplina sanitària, el Col·legi organitzarà el Sopar Col·loqui Anual el proper 14 de setembre a l'Hotel Barceló-Sants, a la que ja està confirmada l'assistència de la Sra. Marina Geli, Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya. El fisioterapeuta, Rafel Torres oferirà una conferència envers el Dolor Crònic.

D'altra banda, Manel Domingo, Vicedegà del Col·legi, ha parlat sobre l'articulació que el Departament d'Acció Social i Ciutadania ha fet de la Llei de Dependència. Segons el propi Vicedegà el posicionament del Col·legi de Fisioterapeutes és ben clar: "pretenem ampliar els serveis per promoure l'autonomia amb una finalitat preventiva". Manel Domingo ha incidit que "l'objectiu és el d'ajudar a la gent dependent, però també evitar que s'arribi a ta pròpia situació de dependència. Donar diners està molt bé, però no eradica el problema...Nosaltres atenem a l'arrel del problema no a la solució a curt termini", ha finalitzat.

Per la seva part, Francesc Escarmís ha reiterat la "satisfacció del Col·legi de Fisioterapeutes per la Suspensió Cautelar del Decret de les Teràpies Naturals". Respecte aquest tema, el Degà ha volgut remarcar que: "el Col·legi ha actuat segons la seva obligació, es a dir, defensant la Fisioteràpia i els seus professionals i que en cap cas, actua contra ninguna persona ni col·lectiu".

Per últim, Ricard Corgos, Secretari del Col·legi, ha avançat algunes conclusions de l'estudi realitzat pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i la Universitat de Barcelona, amb el títol: "Els Fisioterapeutes de Catalunya, present i futur". El Secretari ha destacat que es tracta d'una professió "jove i amb un gran potencial", ja que la mitja d'edat dels fisioterapeutes catalans és de 32 anys. Ricard Corgos ha comentat que actualment la presència del fisioterapeutes catalans al sistema sanitari de xarxa pública és "presencial" perquè del 6.800, només 100 formen part de l'atenció primària. Tot i la xifra, Ricard Corgos ha manifestat que: "la voluntat del Col·legi de Fisioterapeutes es la d'entrar al sistema públic, ja que considera injust que qui pagui tingui més facilitat per ésser atès".

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×