Publicada el 25/07/2008


Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya es manifesta en contra de la proliferació de persones no qualificades que fan massatges, que poden arribar a ser perjudicials, a les platges d'arreu de l'Estat. El degà del Col·legi, el Sr. Francesc Escarmís, creu que aquest tipus de pràctica "és molt nociva. El massatge té una finalitat terapèutica i, per tant, la platja no és el lloc més adient per fer aquesta intervenció". Escarmís afirma que per fer massatges "es requereix un lloc i uns materials adequats, i sobretot els ha de realitzar un professional competent que, en aquest cas, és el fisioterapeuta". Per tant, tal i com es practiquen els massatges a la platja "no és el lloc adient, ni per a la persona que vol posar en pràctica el massatge ni per al pacient que no està en la posició correcta". El degà dels fisioterapeutes afegeix també que "no es compleix amb les mesures mínimes d'higiene que requereix posar les mans sobre una persona amb finalitats terapèutiques".

D'altra banda, el degà considera que "no es pot tolerar que aquestes pràctiques es facin en aquest llocs i, per tant, les autoritats corresponents són les que haurien de posar les mesures oportunes per evitar aquest tipus d'activitats".

Departament de Comunicació
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×