L’existència d’una alta prevalença de les disfuncions articulars i miotendinoses a nivell de la regió del complex articular de l’espatlla justifica la necessitat, per part dels professionals fisioterapeutes, de conèixer les diverses tècniques de diagnòstic diferencial i de tractament a través de l’exercici terapèutic per a l’abordatge d’una de les regions amb més disfuncions de l’aparell locomotor. Alhora cal dotar als fisioterapeutes de nous mètodes de diagnòstic en Fisioteràpia i de tractament que els hi permeti assolir millors resultats en la seva activitat assistencial, així com de tècniques de tractament, en l’àmbit de la Fisioteràpia neuromusculosquelètica, que impliquin una participació activa per part del pacient, amb l’objectiu d’incorporar l’autocura i la profilaxi com a eines de tractament.

Calendario

Calendario: 15,16, 29 i 30 de juny de 2019

Horario: Dissabtes, de 9.00h a 14.00h i de 15.30h a 20.30h i diumenges, de 9.00 h a 14.00 h.

Duración: 30,00 horas

Información general

Organiza: Sección Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigido a: Fisioterapeutas colegiados

Precio: 245,00€

Modo: Presencial

Programa

- Presentació i epidemiologia. Factors de risc i de pronòstic de les lesions musculotendinoses del complex articular de l’espatlla.
- Diagnòstic diferencial davant d’un pacient amb dolor a la cintura escapular.
- Tests isomètrics i d’estrès subacromial. Procediment, variacions, criteris de valoració de la resposta, evidència i implicacions del resultat.
- Test d’inestabilitat. Procediment, variacions, criteris de valoració de la resposta, evidència i implicacions del resultat.
- Exercici terapèutic. Bases i propostes. Biomecànica de l’elevació, paper del manegot dels rotatoris i del deltoide. Estudis de referència dels millors exercicis per als depressors del cap de l’húmer i per al manegot.
- Discinèsies escapulars. Conceptes, tipus i reeducació. Influència a nivell de la GH i de la columna cervical. Diagnòstic clínic: test de discinèsia escapular i test de rellevància de la discinèsia. Test de competència per a la musculatura escapular (serrat anterior, trapezi inferior).  Test de tensió de càpsula posterior.
- Propostes de mobilització pel conjunt articular de l’espatlla i per columna toràcica.
- Estudis de referència dels millors exercicis per als músculs estabilitzadors escapulars.
- Revisió d’exercicis d’integració i propostes per la reeducació del moviment del CAH.

Lugar de realización

Seu de la Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/Albereda, 3-5 3a planta. 17004 Girona

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×