L’existència d’una alta prevalença de les disfuncions articulars i miotendinoses a nivell de la regió del complex articular de l’espatlla justifica la necessitat, per part dels professionals fisioterapeutes, de conèixer les diverses tècniques de diagnòstic diferencial i de tractament a través de l’exercici terapèutic per a l’abordatge d’una de les regions amb més disfuncions de l’aparell locomotor. Alhora cal dotar als fisioterapeutes de nous mètodes de diagnòstic en Fisioteràpia i de tractament que els hi permeti assolir millors resultats en la seva activitat assistencial, així com de tècniques de tractament, en l’àmbit de la Fisioteràpia neuromusculosquelètica, que impliquin una participació activa per part del pacient, amb l’objectiu d’incorporar l’autocura i la profilaxi com a eines de tractament.

Calendari

Calendari: 15,16, 29 i 30 de juny de 2019

Horari: Dissabtes, de 9.00h a 14.00h i de 15.30h a 20.30h i diumenges, de 9.00 h a 14.00 h.

Durada: 30,00 hores

Informació general

Organitza: Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Preu: 245,00€

Mode: Presencial

Programa

- Presentació i epidemiologia. Factors de risc i de pronòstic de les lesions musculotendinoses del complex articular de l’espatlla.
- Diagnòstic diferencial davant d’un pacient amb dolor a la cintura escapular.
- Tests isomètrics i d’estrès subacromial. Procediment, variacions, criteris de valoració de la resposta, evidència i implicacions del resultat.
- Test d’inestabilitat. Procediment, variacions, criteris de valoració de la resposta, evidència i implicacions del resultat.
- Exercici terapèutic. Bases i propostes. Biomecànica de l’elevació, paper del manegot dels rotatoris i del deltoide. Estudis de referència dels millors exercicis per als depressors del cap de l’húmer i per al manegot.
- Discinèsies escapulars. Conceptes, tipus i reeducació. Influència a nivell de la GH i de la columna cervical. Diagnòstic clínic: test de discinèsia escapular i test de rellevància de la discinèsia. Test de competència per a la musculatura escapular (serrat anterior, trapezi inferior).  Test de tensió de càpsula posterior.
- Propostes de mobilització pel conjunt articular de l’espatlla i per columna toràcica.
- Estudis de referència dels millors exercicis per als músculs estabilitzadors escapulars.
- Revisió d’exercicis d’integració i propostes per la reeducació del moviment del CAH.

Lloc de realització

Seu de la Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/Albereda, 3-5 3a planta. 17004 Girona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×