Amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, el Col·legi ha realitzat un seguit de píndoles formatives, online i en obert. Les sessions realitzades es poden recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

Sessions anteriors

Fisioteràpia en la pandèmia de la COVID-19

 

Arran de la pandèmia sanitària causada per la COVID-19, les companyes de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya van oferir una conferència online, sobre diversos aspectes de la pràctica de la fisioteràpia en el context d’alarma que estem travessant. Amb conceptes sobre l’epidemiologia, ús dels EPIs, tractament del pacient ingressat i l’atenció domiciliària en base a l’experiència clínica actual. Es tracta de posar al vostre abast la informació clínica de què es disposa actualment, ja que malauradament encara no es disposa d’evidència científica en tant que els múltiples assajos s’estan duent a terme i no es disposa de resultats.

A càrrec de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria

  • Cristina Ruiz: MSc FT. Fisioterapeuta respiratòria i ventilació mecànica. Esteve Teijin
  • Marta Sabaté: Msc FT. Fisioterapeuta respiratòria Hospital Universitari Vall d'Hebron. Coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria
  • Eva Pascual: MSc FT.  Fisioterapeuta respiratòria. Hospital del Mar
  • Laura Constantí: MSc FT. Fisioterapeuta respiratòria. Fisiogestión SA

 

Podeu recuperar la sessió al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Durant la sessió no es van poder respondre totes les preguntes, tanmateix vam recollir les que es van quedar pendents, les podeu consultar en aquest document

Fisioteràpia pediàtrica i confinament

 

Arran de la pandèmia sanitària causada per la COVID-19, la Comissió de Fisioteràpia en Pediatria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, amb la Dra. Lourdes Macias Merlo, van oferir una conferència online sobre diversos aspectes de la fisioteràpia pediàtrica en el context d'alarma que estem travessant: conceptes sobre l'impacte del confinament en el nen, l'adaptació dels fisioterapeutes pediàtrics i la convivència en família. Es tracta de posar al vostre abast la informació de què es disposa actualment, ja que desgraciadament encara no hi ha evidència científica sobre el tema, però es pot prendre exemple de situacions similars ja estudiades.

 

A càrrec de:

•             Dra. Lourdes Macias Merlo: FT, MSc, PhD. Fisioterapeuta pediàtrica en atenció precoç. Presidenta de la Sociedad Española de Fisioterapia en Pediatría.

•             Jorge Cazorla González: FT, MSc, PhD-Student. Fisioterapeuta pediàtric. EUSES-UdG. Coordinador de la Comissió de Fisioteràpia en Pediatria.

•             Núria Segarra Fernández: FT, MSc.  Fisioterapeuta pediàtrica al centre CAPIVA. Fisioterapeuta pediàtrica a escola d'educació especial.

Modera

•             Joel Martín Corella: FT, MSc. Fisioterapeuta pediàtric.

 

Pots recuperar sessió al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Què ens aporta el fisioterapeuta?

 

Atès el moment d’excepció que estem vivint, vam oferir una sessió online per a la població en general, explicant què fem els fisioterapeutes i com els podem ajudar. Mostrant quins són els nostres camps d’actuació i què fem en cadascun d’ells. A més, emfasitzant que, a part de realitzar tractament de lesions, també fem tasques preventives i de manteniment de les capacitats motrius i funcionals, que ara es poden haver vist alterades a causa del confinament.

A càrrec de: Lluís Puig Torregrosa (@Fisioinquiet). Fisioterapeuta. Cap de Fisioteràpia a l’Hospital de l’Esperit Sant. Docent universitari FCS Blanquerna.

 

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Tractament del dolor crònic mitjançant estratègies d'afrontament actiu des de la Fisioteràpia

Continuem amb les activitats online programades amb una sessió en la qual els ponents van explicar la seva experiència en l'abordatge del dolor crònic des d'atenció primària, els resultats de les cerques realitzades i la creació de la primera unitat d'estratègies d'afrontament actiu del dolor que s'ha creat a la sanitat pública, que està dirigida per fisioterapeutes i que ha suposat una transformació del model assistencial

A càrrec de: Miguel Ángel Galán ( @magalanm) i Federico Montero ( @federicomonter4). Fisioterapeutes de la Unidad de Estratgeias de afrontamiento activo para el dolor en Atención Primaria, SACYL. Investigadors en Dolor. Docents del Máster en Fisioterapia Manual de la Universidad de Valladolid.

Podeu accedir als documents compartits pels ponents aquí

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Fisiogeriatria en temps de COVID-19

L'objectiu d'aquesta nova sessió ha estat apropar les experiències personals de diferents fisioterapeutes que treballen tant en coordinació-gerència com pròpiament de fisioterapeutes, en centres que donen atenció directa a la població geriàtrica. Conèixer com van viure l’inici de la pandèmia, la situació que s’han trobat, com s’han organitzat, com ho han viscut i quina visió de futur tenen.

A càrrec de:

  • Juan Antonio López ( @morfeofis). Fisioterapeuta. Coordinador de teràpies del Parc Sanitari Pere Virgili
  • Ingrid Silvestre. Directora i gerent de la residència assistida i centre de dia Olivaret, Eixample
  • Michael Berenguer ( @maiskul95). Fisioterapeuta del Centre Geriàtric Lleida
  • Joan Ars ( @arsfisio). Fisioterapeuta del Parc Sanitari Pere Virgili
  • Marta Alcañiz. Fisioterapeuta y dietista al centre de dia Barcelona 3 

Modera:

  • Cristina Rivera ( @fisiocris89). Fisioterapeuta. Coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia en Geriatria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

La sessió es podrà recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Cap a una Fisioteràpia del segle XXI en Atenció Primària: anàlisi d'efectivitat clínica i impacte econòmic dels sistemes de derivació directa de Fisioteràpia per al maneig de patologia d'alta prevalença en els àmbits comunitaris

 

Un tractament és considerat efectiu si hi ha evidència que és capaç d'eliminar o reduir un problema de salut determinat. Un tractament és cost-efectiu si és capaç de proporcionar la millor alternativa de tractament en termes econòmics. En aquesta píndola s'ha presentat, d'una banda, una relació de l'evidència científica disponible sobre l'efectivitat de programes específics de fisioteràpia, així com la seva relació de cost-efectivitat, per a algunes de les principals condicions de major prevalença que més sobrecarrega el treball dels especialistes en Atenció Primària.

 

Si bé existeixen nombroses condicions en les quals participa el fisioterapeuta en els Serveis d'Atenció Primària i atenció comunitària, com ara la patologia respiratòria, la cardíaca, amb els programes en fase II i fase III, la incontinència urinària o els diferents programes de prevenció, en aquesta comunicació ens centrarem en aquelles condicions de més alta prevalença en Atenció Primària susceptibles de rebre fisioteràpia com a tractament d'elecció que, a més, són algunes de les quals més saturen aquestes unitats assistencials i més excés de treball repercuteixen en la labor dels metges especialistes. Així, es pretén justificar la pertinença del progressiu canvi de rol dels fisioterapeutes en aquest nivell assistencial com els professionals de referència per al cribratge d'aquest tipus patologies dins del treball en equip interdisciplinari com són: el dolor lumbar no específic, el dolor cervical, el dolor crònic, la síndrome subacromial, i la patologia traumàtica i ortopèdica en zona prèviament sana de baixa complexitat i alta prevalença (tendinopaties, lesions musculars, esquinços, etc.).

 

Finalment, es realitza una revisió de la literatura científica de l'evidència disponible en gestió sanitària sobre la implementació d'aquesta política pública concreta, la derivació directa i el cribratge per part dels fisioterapeutes d'aquesta patologia en diversos països del nostre entorn.

A càrrec d' Eduardo Fondevila Suárez ( @ezeyan). Fisioterapeuta. Màster en Gestió i Recerca de la Discapacitat i la Dependència (MSc). Professor associat EUF Gimbernat-Cantabria (adscrita a la UC). President de la Sociedade Galega de Fisioterapeutas (SOGAFI).

 

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Eines telemàtiques del fisioterapeuta per al tractament de pacients a distància

Davant la situació que estem vivint de confinament produït per la pandèmia de la Covid-19, l’atenció al pacient s’ha vist modificada per, d’una banda, la necessitat de continuar oferint el tractament als pacients i, de l’altra banda, la limitació de no poder realitzar els tractaments presencials excepte els d’urgència.

En aquesta píndola es van presentar quines han estat (i segueixen sent) les eines telemàtiques per fer, no només el seguiment/monitoratge del pacient, sinó també el tractament de fisioteràpia, en pro de garantir la qualitat de servei, atenció i seguretat al pacient des del seu domicili.

Al llarg de la presentació exposarem les diferents eines existents, així com els avantatges i inconvenients de les mateixes. Aquestes són:

  • Seguiment telefònic del pacient.
  • Indicació i enviament de programes d’exercici terapèutic en pdf a través de plataformes (ProET).
  • Indicació de vídeos tutorials per fer més comprensibles els exercicis indicats amb l’ús d’enllaços i/o apps.
  • Ús de plataformes per a la realització de videotrucades entre fisioterapeuta i pacient/s. Teràpia individual, grupal...

 

A càrrec de: Christian Miranda Aguilà. Fisioterapeuta. Des del 2011 treballa a Asepeyo i ho compagina amb consulta privada des del 2004. Anteriorment va treballar també a Itàlia en l’àmbit geriàtric i amb discapacitats, i al balneari d’un conegut hotel de la província de Tarragona.

Modera: Daniel Freixes. Fisioterapeuta. Director Funcional de Fisioterapia a Asepeyo. Vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Salut i esport en el context actual. Enfocament des de l’àrea mèdica, psicològica i de rendiment

En aquesta nova píndola, diferents professionals de la salut relacionats amb el món de l'esport professional i amateur, van fer una taula rodona per ajudar a donar resposta a les diferents inquietuds que han pogut sorgir durant aquest període de confinament, també volen explicar com poden afrontar el postconfinament tant els nostres joves esportistes com la població en general que practica esport. Està orientada especialment a la població en general, a aquells pares i mares que tenen joves que practiquen esport, entrenadors que no disposen de l’estructura ni de l’oportunitat de tenir al seu club aquests professionals de la salut.

A càrrec de:

·         Jesús Portillo Morillas ( @JPortilloM). Llicenciat en Psicologia per la UAB. Doctorand. Postgrau de Psicologia de l'Esport i Màster Oficial de Psicologia de l'Esport. He treballat, entre d’altres, al Club Baloncesto Sevilla, amb el primer equip de rugbi del Futbol Club Barcelona, i a EDUVIC per al projecte Masia 360 del Futbol Club Barcelona. Professor associat a la UAB. Psicòleg de l'esport a la Selecció absoluta masculina d'Hoquei Herba. Assessorament psicològic a www.psicologosdeldeporteonline.com de la qual és soci fundador.

·         Dr. Mauricio Mónaco. Metge pediatre i especialista en Medicina de l'Educació Física i Esport. Doctorat per la UAB. Va treballar molts anys en atenció primària i en alt rendiment a Catalunya amb diferents institucions de renom. Actualment és consultor a un centre d'excel·lència a Qatar. Però es defineix a si mateix com un metge rural o d’atenció primària, que és com li agrada l’identifiquin. Excoordinador del Comitè de Pediatria i Esport de la Societat Catalana de Pediatria i exresponsable del Programa d’Alt Rendiment i Esport de la Generalitat de Catalunya (Tarragona).

·         Ramon Navarro González ( @Ramonng1899). Fisioterapeuta, màster oficial en Osteopatia per EO Gimbernat i màster en Fisioteràpia en esports d'equip per la Universitat Ramon Llull. Actualment és fisioterapeuta de la secció de Futsal del FC Barcelona i responsable del servei de fisioteràpia del Reial Club de Tennis Barcelona.  Fisioterapeuta de l’Open Banc Sabadell Conde de Godó des de 2007. Codirector de Total Sport Events on es dediquen a gestionar campus esportius.

·         Jordi Pratdesaba Bernal ( @JORDIPRATDE). Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) per la UB, màster alt rendiment esportiu pel Comité Olímpico Español (COE). Mestre especialista en educació física per la URL. Amb anys d’experiència al món de l’educació, la formació i l’entrenament esportiu d’alt nivell. Actualment preparador físic de grup alta competició, competició club i adults, al Reial Club de Tennis Barcelona.

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Jornada ColFiCat de Degustació Online

El passat 23 de maig de 2020 es va celebrar la Jornada ColFicat de Degustació online,. Van ser diversos tastets de fisioteràpia, i vam comptar amb els següents ponents: Àngel Basas, Daniel Pecos, Itziar González, Jordi Vilaró, Jacinto J. Martínez, Pedro Rubio, Leonardo Intelangelo i Andrzej Pilat. Inaugura i modera Alfons Mascaró, vocal de la Junta de Govern.

Podeu recuperar la jornada clicant sobre la imatge

Reorganització del Servei de Rehabilitació de l’HUGTiP davant la situació de la Covid-19

Davant la situació de l’aparició de la Covid-19, el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Germans Trias i Pujol s’ha vist obligat a fer un canvi de rumb en l’organització, la gestió i el plantejament dels tractaments de teràpia, en un espai de temps molt curt.

Al mateix temps, també s’ha hagut de generar un clima de seguretat i calma en els equips multidisciplinaris. En aquesta píndola es va explicar com ha estat aquest procés i l’important paper que hi ha jugat el Servei de Rehabilitació.

A càrrec de:

  • Maria Llaberia Marcual. Supervisora del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Badalona.
  • Joan Marcobal Ferreiro. Fisioterapeuta del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Badalona. Expert en fisioteràpia del tòrax.

La sessió es podrà seguir a través del canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Gestió i organització del servei de Fisioteràpia en temps de COVID-19

 

Des del passat 28 de febrer i amb la posterior declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19, els serveis de Fisioteràpia han hagut d’adequar la seva activitat a les necessitats del dia a dia. En aquesta sessió es va abordar com ha estat la gestió i organització d’aquests canvis en un gran hospital de nivell terciari com és l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. Qüestions com la rapidesa dels canvis, la conversió dels espais, la flexibilització, canvi i assumpció de noves tasques per part dels fisioterapeutes i d’altres professionals de la salut en un temps rècord,van ser l’eix sobre el qual es va desenvolupar aquesta sessió.

A càrrec de:

  • Àlex Ginés Puertas:  Coordinador de la Unitat de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional (UFiTO) de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron
  • Laura Yague Velasco: Supervisora de la UFiTO HUVH 

Modera:

  • Lluís Soto Bagaria. PT, MSc, investigador/Fisioterapeuta PSPV. Research group on Aging, Fralty and Transitions in BCN VHIR. Vicetresorer del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

El pacient oncològic durant el confinament

 

La pandèmia sanitària causada per la COVID-19 ha generat una situació d’alarma de salut pública a nivell mundial. Entre la població més vulnerable a patir una infecció per coronavirus hi ha els pacients oncològics. Es tracta d'un col·lectiu d'especial risc sobretot pels tractaments immunosupressors que reben. Des de la Comissió d’Onco-Hematologia i Cures Pal·liatives del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya vam oferir una sessió online sobre informació i consells per poder ajudar aquests pacients i els seus fisioterapeutes responsables durant els dies de confinament. Basant-nos sobretot en un abordatge preventiu a partir d'evitar riscos, promoció d'activitat física i recomanacions d'exercicis terapèutics per evitar la inactivitat i reduir l'estat de fatiga, freqüentment present en molts d’ells, secundari a la mateixa malaltia, les seqüeles del tractament i del mateix procés.

A càrrec de:

  • Denys Santa Marina van Oudheusden ( @DenySantaMarina). Fisioterapeuta de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Docent universitari UAB/ EUG.

Modera:

  • Nadina Toledo. Fisioterapeuta. coordinadora de la Comissió d’Onco-Hematologia i Cures Pal·liatives del CFC.

 

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Fisioteràpia en el Pacient crític en temps de COVID-19

 

Arran de la pandèmia sanitària causada per la COVID-19, el Grup de Treball de Fisioteràpia i Pacient Crític del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ( ColFiCat),  juntament amb el Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Galicia ( @CoFiGa), van oferir una conferència online sobre l’actuació del fisioterapeuta a les Unitats de Cures Intensives en el context d'alarma que estem travessant: conceptes sobre la mobilització precoç, fisioteràpia respiratòria en el procés del weaning i com fer ús de la ventilació mecànica invasiva per realitzar diferents tècniques de fisioteràpia respiratòria. Es tracta de posar al vostre abast la informació de què es disposa actualment, atès que desgraciadament encara no hi ha evidència científica sobre el tema, però es pot prendre exemple de situacions similars ja estudiades i com s’està afrontant la mateixa situació en diferents indrets de l’estat espanyol.

El programa de la sessió serà el següent:

Fisioteràpia i mobilització precoç

Raquel Fernández Blanco (@rachelnogueiro) . FT, PhD. Hospital General Universitario Gregorio Marañón, Madrid. Professora associada de la Universidad Complutense de Madrid i E.U.Gimbernat de Cantabria. Miembro del Grupo de Investigación del HGUGM.

Fisioteràpia i weaning del pacient crític

Bernat Planas Pascual (@bplanas8). FT, MSc, PhD Candidate, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Barcelona. Professor Associat de la Universitat Autònoma de Barcelona i Coordinador del Grup de Fisioteràpia i Pacient Crític.

Fisioterapia y Ventilación Mecánica Invasiva

Ricardo Rodrigues Gomes (@ricardorgomes). FT, MSc. Hospital Álvaro Cunqueiro. Professor Associat Facultade Fisioterapia - Universidade de Vigo.

Modera

Gonzalo Ballesteros Reviriego (@gonso33). FT, MSc. Hospital Universitari Vall d’Hebron. Membre del Grup de Fisioteràpia i Pacient Crític.

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

1 Jornada Mediterrània de Fisioteràpia Online

El passat 25 d'abril es va celebrar la 1 jornada mediterrània de fisioteràpia online, organitzada per el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de les Illes Balears ( @COL_FIS_IB), Ilustre Colegio Oficial de Fisioterapeutas de la Región de Murcia ( @COFIRMOficial), Il·lustre Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana ( @Icofcv), Ilustre Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Andalucía ( @Colfisio) i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ( @ColFiCat).

Pots accedir ja a les ponències clicant sobre la imatge

 

 

Cuidar el teu sòl pelvià durant el confinament

El confinament és un bon moment per cuidar el teu sòl pelvià, en moltes ocasions la manca d’informació ens pot impedir fer-ho. En aquesta sessió es van donar alguns consells que us puguin ajudar a millorar la qualitat de vida i evitar mals hàbits que a vegades tenim normalitzats.

A càrrec de:

  • Anna Abelló. Grau de Fisioteràpia (UAB). Màster en investigació translacional en Fisioteràpia (UAB). Estudiant de doctorat (UAB). Experta en sòl pelvià. Professora de les Escoles Universitàries Gimbernat. Professora de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Consulta privada. Membre de la Comissió de Sòl Pelvià del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.
  • Stephanie Kauffmann ( @StephanieKauf). Diplomada i graduada en Fisioteràpia per la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna. Màster universitari en Fisioteràpia i Evidència Científica per la UIC. Fundadora i codirectora del centre de clínica, docència i recerca en fisioteràpia del sòl pelvià RAPbarcelona. Coordinadora del servei de Fisioteràpia al centre mèdic Women’s. Membre Comissió de Sòl Pelvià del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Professora de pregrau, experta en sòl pelvià a les universitats UVic-UCC, UIC i EUSES. Coautora del llibre Rehabilitación del suelo pélvico femenino. Práctica clínica basada en la evidencia. Ed. Panamericana.
  • Eva Hernando (@hergieva). Grau en Fisioteràpia (USAL). Estudiant Màster Salut Digital (UOC). Experta en sòl pelvià. Directora Ginsol Fisioterapia. Professora associada Universitat Rovira i Virgili (URV). Professora Màster en Ciències del sistema nerviós (URV). Membre Comissió de Sòl Pelvià del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.
  • Laia Blanco ( @LaiaBlancoRatto). Diplomada i graduada en Fisioteràpia per la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna. Màster Universitari en Fisioteràpia i Evidència Científica per la UIC. Fundadora i codirectora del centre de clínica, docència i recerca en Fisioteràpia del sòl pelvià RAPbarcelona. Professora de pregrau, experta en sòl pelvià a les universitats UVic-UCC, UIC i EUSES. Professora en diversos postgraus i màsters universitaris a FCS Blanquerna, UVic-UCC i Institut Guttmann. Membre de la Comissió de Sòl Pelvià del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Coautora del llibre Rehabilitación del suelo pélvico femenino. Práctica clínica basada en la evidencia. Ed. Panamericana.

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Fisioteràpia escolar i inclusió en temps de confinament

En aquesta sessió s'abordarà la contribució del fisioterapeuta escolar, des dels equips d’orientació, per acompanyar docents i famílies en l’objectiu que infants amb afectacions motores i necessitats educatives de suport específic, tinguin les mateixes oportunitats que la resta de nens i nenes de seguir participant en les activitats previstes, des dels  diferents centres educatius, pel període de confinament i acabament de curs: mobilitat, activitat física i salut; interacció social i benestar emocional; i aprenentatges. Així com en la planificació de l’inici del desconfinament.

A càrrec de:  Rut Barenys Cantero ( @rutbarenys) i Marta Casbas Mourelle ( @MartaCasbas). Fisioterapeutes pediàtriques dels Equips d’Assessorament Psicopedagògic de Granollers i de Sant Celoni; i de l’Eixample de Barcelona.

 

La sessió es pot recuperar al canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Fisioteràpia a l‘Hospital Clínic amb Covid-19. Experiència en tres fases: crítics, hospitalització i hotel salut

En aquesta nova píndola es va explicar com l’aparició de la Covid-19 ha afectat l’organització i l’activitat diària dels fisioterapeutes de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Els fisioterapeutes van explicar la seva experiència personal en el dia a dia en diferents fases del tractament d’aquests pacients, ja sigui a la unitat de crítics, com en les d’hospitalització i en l’última etapa de l’hotel salut. 

També van explicar com es van trobar aquests pacients, com hi van poder treballar, i com va ser la seva forma de viure aquesta experiència i la seva relació amb la resta del equip i en què els ha pogut  afectar.

A càrrec de:

  • Jordi Martí Boronat. Fisioterapeuta. Coordinador assistencial del Servei de Rehabilitació. Hospital Clínic de Barcelona
  • María Saltó García-Arévalo. Fisioterapeuta. Unitat de Cures Intensives i Intermitges: Hospital Clínic de Barcelona
  • Noemi Alonso Santias. Fisioterapeuta de l’Hospital Clínic de Barcelona. Hospitalització i consultes externes de Rehabilitació
  • Oscar Vicente Jerez. Fisioterapeuta Hospital Clínic. ICEMEQ i ICN. Postgrau especialització en Neurofisioteràpia. Membre de la Comissió de Neurologia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

La sessió es podrà seguir a través del canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Noves estratègies de rehabilitació enfront la pandèmia de la Covid-19

La proposta d’aquesta sessió va ser explicar com el Consorci Sanitari del Maresme s'han adaptat a la nova situació amb la Covid-19, tant els fisioterapeutes, com el servei, les necessitats que hem tingut els professionals i les necessitats específiques dels pacients.

A més, es va presentar el nou projecte telemàtic que s’ha iniciat per a pacients de Covid-19 donats d’alta i s’exposaran totes les estratègies de tractament que s’han ofert a tots els pacients.

A càrrec de:

  • Eulogio Pleguezuelos Cobo: Doctor en Medicina física i Rehabilitació. Cap del Servei de Rehabilitació del Consorci Sanitari del Maresme. Professor de la Facultat de Medicina de la UPF. Vicepresident de la SORECAR.
  • Jessica Carcolé: Fisioterapeuta del CSDM. Coordinadora del Servei de Rehabilitació de l'Hospital de Mataró.
  • Aïda Martínez Fajarnes: Fisioterapeuta del CSDM. Coordinadora de pràctiques hospitalàries.

La sessió es podrà seguir a través del canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×