Programa AFÍ

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya posa a l’abast de tots els col·legiats que ho necessitin els serveis que ofereix la Fundació Galatea, a través del Programa AFÍ (d'ajuda al fisioterapeuta), amb tota confidencialitat i gratuïtament.

El Programa AFÍ està pensat per a vosaltres, si patiu estrès professional; si sou addictes a alguna substància legal o il·legal; si creieu que podeu estar patint algun trastorn mental; si presenteu símptomes d'esgotament físic i mental, o si us té tenallats una depressió.

La Fundació Galatea va ser creada l'any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, arran de l'experiència del Programa d'Atenció al Metge Malalt (PAIMM), i atén professionals de la medicina, la infermeria, la veterinària, la farmàcia, la psicologia, l’odontologia, el treball social i també la Fisioteràpia.

No estàs sol, deixa't ajudar

Més del 80% dels fisioterapeutes col·legiats són autònoms i treballen sols, amb pacients però sols. Suporten tota la feina i tota la responsabilitat: no hi ha companys amb qui compartir a diari ni els dubtes, ni l’estrès. No és estrany —malgrat que ens agradi la feina— que, en alguns casos, algú es col·lapsi. I quan això passa afecta el professional però també l’atenció que rep el pacient.

Addiccions, trastorns mentals, estrès, depressions, burnouts... En qualsevol d’aquests casos, penseu que no esteu sols: deixeu-vos ajudar pel Programa AFÍ, sortir-vos-en és possible. La Fundació Galatea té els professionals adequats, des del primer moment us sentireu ben acompanyats i en bones mans, i tractaran el vostre cas amb total confidencialitat.

Una trucada confidencial al 93 567 88 56

Tot comença amb una trucada —absolutament confidencial, sense informar al Col·legi, ni a l’empresa, en cas que treballeu per altri— al telèfon 93 567 88 56, que posa en marxa tot el procés: us escoltarà un professional, us guiarà i us ajudarà. Començareu a tractar el vostre problema, començareu a solucionar-lo. Amb una trucada o amb un correu electrònic a fgalatea@fgalatea.org

El sistema assistencial de la Fundació Galatea té dues potes: la Clínica Galatea, que rehabilita professionals amb trastorns de salut mental greus i/o addiccions, i el Servei de Suport Emocional per a Professionals de la Salut (SEPS), que tracta el patiment emocional d’origen laboral o personal. Qualsevol professional de la salut col·legiat i en actiu que s’adreci a la fundació buscant tractament serà derivat en primer lloc a la Unitat d’Acolliment, que fa el triatge i deriva l’usuari a la clínica o al SEPS.

La Clínica Galatea (centre concertat amb el Catsalut) és el centre de desintoxicació i tractament d'addiccions i trastorns mentals especialitzat en professionals de la salut. Té una unitat de consultes externes, una unitat d’internament i també hospital de dia. I ofereix l’experiència dels més de 6.000 professionals tractats des de la seva creació; compromís amb la investigació i programes terapèutics personalitzats. I tot, òbviament, amb la màxima confidencialitat i sense cost per al pacient.

El Servei de Suport Emocional per a Professionals de la Salut (SEPS) atén els professionals que presenten patiment emocional d’origen laboral (per una síndrome de desgast professional, “burnout”, sobrecàrrega de l’activitat assistencial o després d’una reclamació per mala praxi) o personal (dol patològic, ruptura, migració, rol de cuidador familiar). El SEPS disposa d’un quadre de facultatius amb experiència en l’àmbit de la salut mental i l’atenció psicoterapèutica a professionals de la salut. Aquest servei ofereix 5 sessions gratuïtes.

*Més informació: al telèfon 93 567 88 56 o al correu electrònic fgalatea@fgalatea.org

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×