Coordinadora:

 • Col. 9995 Nadina Toledo Sánchez

Sots-Coordinadora:

 • Col.1958 Silvia Caminero Martin

Membres:

 • Col.1085 Gemma Calaf Valls
 • Col.4896 Cristina Pallarols Short
 • Col.5096 Carolina Garcia Cabeza
 • Col.6336 Elena Fernandez Barbadillo
 • Col. 9506 Denys Santa Marina
Presentació

Els avenços mèdics en els tractaments i el diagnòstic, cada vegada més precoç, de les malalties oncològiques i onco-hematològiques, fan que el càncer esdevingui, en molts casos, una malaltia crònica, ja que n'augmenta la incidència però disminueix la mortalitat.

Aquest fet, juntament amb l'envelliment progressiu de la població, justifica l'augment de la prevalença de persones amb càncer.

Així doncs, moltes persones amb càncer poden esperar tornar a una vida normalitzada, encara que no estan exemptes de desafiaments. Com a contrapartida als efectes beneficiosos de tractaments com la quimioteràpia, cirurgia, radioteràpia, corticoides, tractaments hormonals, etc. poden aparèixer efectes secundaris, com dificultat per a la mobilització articular, cansament, pèrdua de força, alteració de l'equilibri i la coordinació, problemes respiratoris, dolor, osteoporosi, limfedema, incontinència urinària, problemes a la pell i la cicatriu... La pròpia malaltia també pot causar molts d'aquests problemes. Per tant, tant la malaltia com els efectes secundaris dels tractaments poden provocar dèficits que afectin la qualitat de vida de la persona amb càncer.

L'oncologia potser no és un dels àmbits clàssics de la Fisioteràpia, però en canvi té molt a aportar, atès que juga un paper determinant abans, durant i després de la malaltia.

Entenent la malaltia com un procés, la Fisioteràpia pot ajudar en totes les seves fases. Des de la prevenció de la malaltia promovent estils de vida saludable, la prevenció de les complicacions derivades dels tractaments, la recuperació després dels tractaments, i també en situació de malaltia avançada, dins l'equip de cures pal·liatives.

L'objectiu general de la Fisioteràpia en oncologia és millorar la funcionalitat i la qualitat de vida del pacient, ajudant-lo a adaptar-se a la seva nova situació en tots els aspectes i intentant reduir al màxim les seqüeles de la malaltia i els tractaments. Tot això ho fem des de l'acompanyament al pacient i les persones del seu entorn.

Des de la Comissió defensem la intervenció del fisioterapeuta en tot el procés oncològic i en tots els àmbits assistencials.

Els objectius de la Comissió són:

 • Unificar criteris de Fisioteràpia en onco-hematologia i cures pal·liatives, i facilitar la comunicació entre professionals.
 • Promocionar la figura del fisioterapeuta en l'àrea d'onco-hematologia i cures pal·liatives.
 • Plantejar els objectius del fisioterapeuta en l'àrea d'onco-hematologia i cures pal·liatives.
 • Promoure la investigació en el camp de la Fisioteràpia en onco-hematologia i cures pal·liatives
 • Promoure la col·laboració amb l'Administració en l'elaboració dels protocols de prevenció i tractament del limfedema secundari al càncer de mama.
 • Potenciar/facilitar la formació en Fisioteràpia en oncologia.
Formació
Actualment no hi ha activitats programades.
Activitats lúdiques
Actualment no hi ha activitats lúdiques programades.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×