Calendari

23 de maig de 2020

Horari: Dissabte, de 9.00 a 13.45 h

Durada: 4,00 hores

Informació general

Jornada bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

La jornada es podrà seguir online a través del canal de YouTube del Col·legi: Colficat

 

9.00h

Presentació

Alfons Mascaró ( @AlfonsMascaro). Fisioterapeuta. Vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

9.05h

Fisioteràpia. D’on venim? On som? Cap on anem?

Dr. Ángel Basas. Responsable fisioteràpia REFAtletismo-RFEGimnasia. Membre de la Comisión Científico-Médica del COE. Fisioterapeuta a 7 Jocs Olímpics. Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

9.20h

Artràlgies. Causes i tractament fisogenòmic basat en l’evidència

Itziar González. Fisioterapeuta. Graduada en nutrició i dietètica. Màster en Nutrició i Salut i màster en nutrigenòmica i nutrició personalitzada. Postgrau en Fisioteràpia manual osteopàtica. Experta en immunonutrició. Especialista en Teràpia Regenerativa Manual. Especialista en Teràpia Miofascial.

9.50h

Exercici terapèutic i COVID

Dr. Jordi Vilaró ( @VilaroJordi). Fisioterapeuta respiratori, pedagog i doctor en Ciències de la Salut. Vicedegà de postgraus, investigació i relacions internacionals de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna, Universitat Ramon Llull. Director del Màster universitari en Activitat Física Terapèutica, URL. Professor del Màster de Fisioteràpia respiratòria i cardíaca aplicada, UAM. Investigador i autor de nombroses publicacions científiques nacionals i internacionals.

10.20h

Pausa

10.50h

Biomarcadors ecogràfics neuromusculars en l’Esclerosi Lateral Amiotròfica

Dr. Jacinto Javier Martínez ( @Jacinto_MP). Departament de Fisioteràpia. Facultad de Medicina. Universidad de Murcia. Expert en ecografia neuromusculoesquelètica. Col·laborador del grup MUP (Musculoskeletal Ultrasound in Physical Therapy).

11.25h

Influències viscerals en la patologia de l’aparell locomotor

Sr. Pedro Rubio. Fisioterapeuta. Professor EU Gimbernat. Director de Cos Global Fisioteràpia i Osteopatia. Professor de grau, postgrau i màster a diferents universitats nacionals i internacionals.

12.10h

Fonaments Clínics - Biomecànics per a la rehabilitació del maluc dolorós

Leonardo Intelangelo ( @LeonardoIntela1). Llicenciat en Cinesiologia i Fisiatria (UNSAM). Magister en Cinesiologia i Fisioteràpia de l’esport (UGR). Director del Centro Universitario de Asistencia, Docencia e Investigación (CUADI). Professor titular regular a l’àrea de Kinesiología traumatológica y ortopédica (UGR).

12.45h

Rol de la fàscia en la transmissió de la força muscular

Andrzej Pilat. Fisioterapeuta. Especialista en Teràpia Manual. Professor de formació en màsters i especialitzacions universitaris a Espanya i a l’estranger. Director de la Escuela de Terapias Miofasciales Tupimek. Autor y coautor de llibres de teràpia manual a diferents països. Investigació en l’anatomia de la fàscia a les disseccions de cadàvers no embalsamats.

13.15h

Torn de preguntes

Modera: Alfons Mascaró

 

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×