La comissió de fisioteràpia neuromusculosquelètica ha elaborat el reglament del Registre de Punció Seca del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Aquest registre permet garantir a l'usuari la correcta aplicació d'aquesta tècnica, així com gaudir aquests fisioterapeutes col·legiats que la practiquen de la cobertura de responsabilitat civil dins d'aquesta pràctica.

S'ha iniciat el període de presentació de documents per al registre de fisioterapeutes que realitzen punció seca. Per poder estar enregistrat s´ha de demanar la documentació a la seu del col.legi i presentar la documentació original o compulsada al Col·legi.

Les bases es troben a la vostra disposició

La comissió encarregada de fer les valoracions es reunirà una vegada al mes i emetrà la seva petició a la junta de govern per a la seva valoració.

Requisits per a la inscripció al registre de punció seca

Per tal d'adquirir els coneixements i habilitats que donen al fisioterapeuta les competències necessàries per a l'aplicació de la punció seca, caldrà que s'acrediti una formació, amb una durada no inferior a 60 hores lectives, que contempli els següents aspectes:

  • Diagnòstic i tractament conservador dels punts gallet miofascials (PGM)
  • Tractament mitjançant punció seca dels PGM (mínim 36 hores – 60% de les hores lectives)

En el cas d'aplicació, en exclusiva, de la tècnica de punció seca en lesions del sistema nerviós central (hipertonia i espasticitat), caldrà acreditar una formació específica de tractament de lesions del SNC d'un mínim de 36 hores lectives.

Pel que fa a l'acreditació o reconeixement de la formació que reben els fisioterapeutes, aquesta haurà d'estar reconeguda per:

  • Universitats, escoles universitàries i/o facultats de fisioteràpia
  • Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Ministerio de Sanidad y Consumo o equivalent

En d'altres casos, la Junta estudiarà cas per cas les sol•licituds que es presentin.

En qualsevol cas, la formació haurà d'estar adreçada exclusivament a fisioterapeutes o a professionals de ciències de la salut.

 Resolució col·legial 003/2016 de 4 de juliol, sobre condicions per a l'aplicació de punció seca

 Imprès sol·licitud inscripció al Registre de Punció Seca

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×