Registre de Punció seca

Per tal d'assegurar els coneixements necessaris que donen al fisioterapeuta la capacitació per realitzar correctament la punció seca i gaudir de cobertura de Responsabilitat Civil Professional, caldrà pertànyer al registre corresponent sota els criteris mínims formatius que estableix la Resolució 003/2016, de 4 de juliol, sobre condicions per a l'aplicació de punció seca.

 

Requisits per a la inscripció al Registre de Punció seca

 

Per tal d'adquirir els coneixements i habilitats que donen al fisioterapeuta les competències necessàries per a l'aplicació de la punció seca, caldrà que s'acrediti una formació, amb una durada no inferior a 60 hores lectives, que contempli els següents aspectes:

  • Diagnòstic i tractament conservador dels punts gallet miofascials (PGM)
  • Tractament mitjançant punció seca dels PGM (mínim 36 hores pràctiques  – 60% de les hores lectives)

En el cas d'aplicació, en exclusiva, de la tècnica de punció seca en lesions del sistema nerviós central (hipertonia i espasticitat), caldrà acreditar una formació específica de tractament de lesions del SNC d'un mínim de 36 hores lectives.

Pel que fa a l'acreditació o reconeixement de la formació que reben els fisioterapeutes, aquesta haurà d'estar reconeguda per:

  • Universitats, escoles universitàries i/o facultats de Fisioteràpia
  • Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Ministerio de Sanidad y Consumo o equivalent

En d'altres casos, la Junta estudiarà cas per cas les sol•licituds que es presentin.

En qualsevol cas, la formació haurà d'estar adreçada exclusivament a fisioterapeutes o a professionals de ciències de la salut.

 

Per inscriure's al registre caldrà presentar a la seu del col·legi:

  • Imprès sol·licitud inscripció al Registre de Punció seca
  • Fotocòpia compulsada del titol/s acreditatius de la formació on consti el nombre d'hores o crèdits i el lloc de realització, per poder fer la tramitació online aquest document ha de tenir el codi QR o signatura digital del centre de la formació.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×