Calendari

14 de març de 2016

Horari: 20.00 h

Durada: 2,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Descripció

Res en medicina té sentit sense la biologia i res en biologia té sentit sense l'evolució. Els estudis més recents sobre microbiota i programació fetal han generat un canvi de paradigma en l'estudi i comprensió de la patogènesi i patofisiologia de les malalties amb més prevalença dels països desenvolupats. L'asma al·lèrgica és una d'elles i es considera la malaltia respiratòria crònica amb més prevalença en tots els nens del món actualment. Ocupa el 14è lloc com a desordre més impactant en termes de qualitat de vida i el seu abordatge es fonamenta en el control de la malaltia mitjançant teràpia antiimflamatòria, broncodilatadors i assessorament dels principals factors de risc. En aquesta ponència posarem sobre la taula conceptes innovadors relacionats amb la patogènesi de l'asma: l'impacte de la pol·lució atmosfèrica i d'altres xenobiòtics i la conseqüent inflamació local i sistèmica; l'impacte de l'estrès matern i factors reductors de la diversitat microbiana, el sistema comú de mucoses i la interrelació entre la microbiota de l'intestí i del pulmó; i la programació fetal i maduració del sistema immunitari cap a una resposta TH2/al·lèrgica. Finalment farem una proposta de tractament basada en la clínica i la patofisiologia de l'asma al·lèrgica. Totes aquestes qüestions s'analitzaran sota la llum de la perspectiva evolutiva i es recolzarà amb evidència científica d'alt impacte.

A càrrec de

Marc Pablo Planellas. Fisioterapeuta a Regenera S.L. (Palafrugell), Centre Balmes (Figueres) i IQ Pablo Planellas (Sabadell). Formació en Tècniques de reeducació de la postura, en Psiconeuroimunologia clínica i evidència científica, i en Educació i Salut Emocional.

Lloc de realització

Seu del Col·legi, c/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×