Calendari

28 de maig de 2016

Horari: De 10.00 a 12.00 h

Durada: 2,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Lleida Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Descripció

El proper dissabte 28 de maig la Secció Territorial de Lleida celebrarà la novena edició del seu tradicional Esmorzar, enguany, sota el títol, Acupuntura Neurofuncional.
La sessió començarà amb la reunió anual per als col·legiats de la província de Lleida, on els membres de la Secció Territorial de Lleida faran un breu resum de l'activitat de la Secció durant l'any 2015 i donaran pinzellades de les activitats previstes per al 2016.
La segona part, serà la conferència Acupuntura Neurofuncional, a càrrec de Raúl Guzmán.
L'objectiu d'aquesta ponència és donar a conèixer una nova forma de veure l'acupuntura. A través del coneixement dels efectes neurofisiològics de l'acupuntura, hem de ser capaços de dissenyar tractaments eficaços per al maneig del dolor, principalment.
El tractament ha d'estar precedit d'una exploració biomecànica, funcional i articular amb la intenció de trobar l'origen de la lesió i restaurar l'equilibri funcional del pacient amb la conseqüent millora de la simptomatologia.
L'acupuntura neurofuncional no es basa en criteris energètics ni meridians d'acupuntura. Té uns fonaments neurofisiològics amb uns efectes demostrats científicament:
- Neuroregeneració del nervi.
- Tractar punts gallet.
- Analgèsia.
- A través de la corrent és capaç de regenerar teixits (microregeneració endògena guiada).
- Utilitzant freqüències determinades alliberarem diferents neuropèptids (útils en el dolor).
- Amb el coneixement anatòmic del sistema nerviós serem capaços d'influir en la regulació dels diferents òrgans sistèmics.
- A través de la punció dels nervis perifèrics podrem inhibir l'excitabilitat glial d'una estructura facilitada.
- Modulació dels neuroreceptors (òrgans tendinosos de Golgi...).
En aquesta ponència utilitzarem un exemple d'exploració i tractament sobre lumbàlgia. Així els assistents es faran una idea clara del mètode de treball d'aquesta innovadora tècnica.
En acabar la conferència, els assistents podran plantejar les seves preguntes al ponent. Per cloure la jornada, la Secció Territorial de Lleida oferirà un esmorzar als assistents.
Esperem, de la mateixa manera que en les edicions anteriors, comptar amb la vostra participació!

A càrrec de

Secció Territorial de Lleida i Raül Guzmán. Fisioterapeuta acupuntor. Osteòpata. Exercici lliure al centre Osteopunt.

Lloc de realització

Aula Magna de la Facultat de Medicina, Universitat de Lleida, c/ Montserrat Roig, 2, 25008, Lleida

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×