Calendari

17 de juny de 2016

Horari: De 19.00 a 21.00 h

Durada: 3,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Descripció

El proper 17 de juny de 2016, la Secció Territorial de Girona celebra la seva reunió anual. La jornada s'estructurarà en 2 blocs: en el primer els membres de la Secció presentaran la Memòria d'activitat del 2015 i els projectes per al 2016, i en el segon amb dues xerrades sobre la teràpia assistida amb gossos.

A la primer xerrada la veterinària Alexia Falcó abordarà la importància del treball de l'equip interdisciplinari per al desenvolupament de la Interacció Terapèutica amb l'ajuda de gossos, que constitueixen pilars imprescindibles: el referent del centre assistencial o educatiu, que és el professional expert de l'àmbit sociosanitari o educatiu; el guia caní, responsable del maneig de l'animal en el transcurs de la sessió; així com un veterinari supervisor de les interaccions, ja que en els programes desenvolupats d'Intervencions Terapèutiques ha de quedar garantida la seguretat tant per a l'usuari com per a l'animal, com també el seu benestar immediat. Ens explicarà com el gos es converteix en una eina que promou els beneficis de la interacció animal-persona, però sempre són els professionals dins de l'àmbit de la seva professió (mestres, psicòlegs, fisioterapeutes, etc .) Els que han de dirigir l'activitat per tal que sigui realment terapèutica.

En la segona xerrada, la fisioterapeuta Neus Padilla, farà una breu introducció de la malaltia d'Alzheimer (inici, símtomes de la malaltia, problemes funcionals) i l'importancia de mantenir els malalts actius cognitivament i fisícament per mantenir el màxim temps possible la seva autonomia. També ens explicarà l'aplicació de la teràpia assistida amb gossos que es duu a terme al Centre d'Estimulació Cognitiva A.M.A com a complement de les altres teràpies que es porten a terme i com a una eïna més a la fisioterapia, ens en detallarà els objectius generals de la teràpia, els objectius específics de fisioteràpia, el desenvolupament d'una sessió, els materials, alguns exemples de treball i els beneficis de la teràpia

Així doncs, el programa d'activitats és el següent:

19.00 h Presentació de la Secció Territorial de Girona. Memòria 2015 i projectes 2016

19.15 h Conferència presentació del "Proyecto Tan Amigos" amb la veterinària Alèxia Falcó de teràpia assitida amb gossos.

20.15 h Pausa - Pica -pica

20.45 h Fisioteràpia assistida amb gossos en malalts d'Alzheimer amb la fisioterapeuta Neus Padilla.

21.45 h Torn de preguntes

Tenim moltes ganes de compartir amb vosaltres aquesta jornada, conèixer els vostres suggeriments i compartir un petit refrigeri. Esperem que tot plegat sigui del vostre gust i interès!

Secció Territorial de Girona del CFC

A càrrec de

Neus Padilla, Fisioterapeuta de l'Associació de Malalts d'Alzheimer (AMA) i Alexia Falcó veterinària del "Proyecto tan amigos"

Lloc de realització

Seu de la Secció Territorial de Girona. Edifici Fòrum Sanitari, c/ Albereda, 3-5, 17004 Girona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×