Calendari

7 de març de 2019

Horari: Dijous, a les 12.00 h

Durada: 1,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

La Junta de Govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha creat l’Observatori de Gènere del CFC, un òrgan assessor per lluitar contra la desigualtat de gènere, l’assetjament i la discriminació dins del col·lectiu de la Fisioteràpia.

Aprofitant que l’endemà serà el Dia Internacional de les Dones, l’Observatori de Gènere es presentarà el proper dijous 7 de març de 2019, a les 12.00h del migdia, en un acte públic a la seu barcelonina del CFC, en què intervindran la vocal de la Junta de Govern del CFC Marlen Moreno, l’assessora del propi Observatori, Yolanda Castellano, i Ana Ramos, cofundadora de l’ONG Ser Madre Ser Mujer.

Segons el degà del CFC, Ramon Aiguadé, “és un tema que preocupa al col·lectiu dels fisioterapeutes, tant a elles com a ells. I la Junta de Govern teníem clar que calia anar més enllà, donar un servei més específic, i per això vam decidir crear l’Observatori de Gènere”.

Tant Moreno com Castellano detallaran els motius que han dut a la Junta de Govern del CFC a crear aquest Observatori i quines seran les seves funcions. I Ramos, que és una de les tres fisioterapeutes expertes en cooperació internacional fundadores de l’ONG Ser Madre Ser Mujer, explicarà la tasca que duen a terme al continent africà.

La primera mesura de l’Observatori de Gènere

La primera mesura que durà a terme l’Observatori de Gènere serà recollir dades a través d’una enquesta per valorar la situació del col·lectiu en relació a la desigualtat de gènere, per la qual cosa serà necessària la col·laboració de totes les col·legiades i col·legiats.

Des de la seva creació, l’Observatori de Gènere tindrà a disposició de totes les col·legiades i col·legiats un servei d’atenció personalitzat i anònim per atendre qualsevol tipus de situació o senzillament per assessorar al respecte. Només caldrà adreçar-se al correu electrònic genere@fisioterapeutes.cat.

L’Observatori de Gènere del CFC també té previst promocionar la perspectiva de gènere en els continguts d’ensenyament i recerca; elaborar propostes per un ús no sexista del llenguatge acadèmic i clínic; proposar formacions sobre Salut i Gènere; potenciar una representació equilibrada de gènere en els diferents òrgans, institucions i nivell de presa de decisions, i erradicar del “sostre de vidre”.

El marc legal d’aquest Observatori de Gènere és la Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes de la Generalitat de Catalunya, l’objectiu de la qual és establir i regular els mecanismes i els recursos per fer efectiu el dret a la igualtat i la no-discriminació per raó de sexe.

Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×