Calendari

15 d'octubre de 2020

Horari: Dijous, 15 d'octubre a les 19.00 h

Durada: 1,50 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Comissió de Dolor Crònic del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

Segons el model d’atenció al Dolor Crònic del Departament de Salut, la prevalença del dolor crònic (aquell que dura més de tres mesos) és del 23% de la població adulta, i augmenta en els grups de més edat. El fisioterapeuta, entre d’altres professionals de l’equip multidisciplinar du a terme una tasca rellevant en l’atenció a les persones que el pateixen. La recent creada Comissió de Dolor Crònic del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya inicia la seva activitat amb aquesta sessió, en la que els ponents posaran en comú com es realitza la gestió dels pacients amb dolor crònic arreu de Catalunya, passant per a distribució territorial de les Unitats d'Expertesa en Síndromes de Sensibilització, la seva organització i activitat, el circuit de derivació dels pacients i la implicació de l’atenció primària, entre d’altres. A més també es debatran diferents propostes amb l’objectiu de millorar aquest model.

A càrrec de
  • Carme Campoy. Fisioterapeuta. Doctora en Antropologia Mèdica. Unitat d’Expertesa de Síndromes de Sensibilització Central de l’Hospital de Santa Maria de Lleida. Vicedegana del Campus d´Igualada Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia UdL. Sotscoordinadora de la Comissió de Dolor Crònic del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.
  • Rosa Caballol. Metgessa de Família. Coordinadora de la Unitat d'Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central Terres de l'Ebre. CAP Temple. ABS Tortosa Est. Tortosa. Membre del grup GESSCAP de la CamFIC. Membre del grup de recerca en SSC de la USR Terres de l'Ebre.
  • Ramon Sanmartín. Metge. Responsable clínic de la Unitat de Fatiga Crònica. Hospital Universitari Vall d’Hebron.
  • Montserrat Martí. Infermera. Coordinadora i gestora de casos de la Unitat Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central Regió Sanitària Girona.

Modera:

  • Mayte Serrat. Fisioterapeuta-osteòpata i psicòloga general sanitària. Tresorera del Col·legi de isioterapeutes de Catalunya. Unitat Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central Hospital Vall d'Hebron. Membre del Programa Assistencial d'Expertesa en SSC de l'Institut Català de la Salut (PADEICS). Professora associada UAB. Directora del Màster Universitari en Osteopatia, EUG. Coordinadora de la Comissió de Dolor Crònic del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

 

Podreu seguir la sessió al canal del YouTube del Col·legi Colficat

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×