Calendari

15 de desembre de 2023

Horari: Divendres, de 18.30 h a 19.30 h

Durada: 1,00 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Observatori de Gènere. Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Descripció

Gràcies als avenços recents en ciències de la computació i informàtica, l'ús de la Intel·ligència Artificial (IA) ha començat a convertir-se ràpidament en una part integral de l'atenció mèdica moderna i el seu ús és cada cop més quotidià.

Els algorismes d’IA i altres aplicacions s’utilitzen per ajudar els professionals de l’atenció sanitària en entorns clínics i en investigacions amb tècniques de processament de grans volums de dades brindant informació valuosa que apunta a la millora dels resultats de salut; aquestes dades es tradueixen en prevenció i detecció primerenca de malalties, diagnòstics més encertats, intervencions i tractaments cada vegada més personalitzats.

La xerrada farà un recorregut per possibles aplicacions de la IA en aquest context analitzant les dades d’una mirada ètica i, molt especialment, de gènere.

 

A càrrec de

Dra. Karina Gibert.  Catedràtica a la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC). Llicenciada i doctora en Informàtica amb especialitzacions en estadística computacional i intel·ligència artificial.

Directora i cofundadora del centre de recerca en Intelligent Data Science and Artificial Intelligence de la UPC (IDEAI-UPC, 2018-).

Degana de l’Il·lustre Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF, 2023-).

Experta i coautora de l'Estratègia Catalana d'Intel·ligència Artificial Catalonia.AI (Generalitat de Catalunya, 2018).

Assessora dels governs català, espanyol i de la Comissió Europea en qüestions d'ètica de la IA i transformació digital.

Premi WomenTech 2023 (Women360), Premi Nacional d’Enginyeria Informàtica 2023 (Consejo General de Colegios de Ingeniería informática de España), Premi Ada Byron 2022 (Colegio de Ingeniería Informática de Galicia), Premi donaTIC2018 (GenCat).

Menció Creu Casas 2020-2021 (IEC).

Lloc de realització

Format híbrid. Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i en línia

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×