Calendari

Dilluns 03 de juliol de 2023

Horari: Dilluns, de 18.30 h a 20.00 h

Durada: 1,50 hores

Informació general

Conferència bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Observatori de Gènere del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Una de les finalitats de l'Observatori de Gènere és proposar formacions i promocionar la perspectiva de gènere en continguts de recerca.

Per aquest motiu, el dilluns 3 de juliol, a les 18.30 h i en format híbrid, realitzem una xerrada per fer difusió d'un protocol pilot que fan una parella de fisioterapeutes per a la recuperació funcional postmastectomia bilateral per a l'afirmació de gènere.

Cris Molas i Elliot Theodor ens parlaran sobre la mastectomia bilateral per a l'afirmació de gènere (MBAG) (TopSurgery), una de les fites més comunes entre les persones trans masculines i té l'objectiu de masculinitzar el tors [1]. A part de l'ús de l'armilla de pressió i la indicació de no fer esforços durant 4-6 setmanes, no hi ha unes instruccions de cures ni de “tornada a l'esforç” clares després de l'alta hospitalària [2].

En general no es deriva a rehabilitació postquirúrgica ni hi ha cap guia clínica sobre la seva rehabilitació funcional, raó per la qual resulta d'interès per a les i els fisioterapeutes conèixer com podem abordar les persones que passen per aquest tipus de procediments

Descripció

Programa:

18.30 h. Inauguració de la jornada a càrrec de Marlen Moreno, tresorera del CFC i col·laboradora Observatori de Gènere

18.40 h. Xerrada a càrrec d'Elliot Theodor i Cris Molas

19.25 h. Torn de preguntes per als assistents

19.45 h. Cloenda a càrrec de Yolanda Castellano assessora de l’Observatori de Gènere del CFC

A càrrec de

Cris Molas Ferrer

Fisioterapeuta (Universitat de Vic, 2009). Màster en Investigació Translacional en Fisioteràpia (Gimbernat, 2020). Participació en congressos amb comunicacions i pòsters. Té diverses publicacions científiques i de difusió relacionades amb els àmbits de la rehabilitació craniofacial, l'ús de telerehabilitació (tema de la tesi), així com també la rehabilitació enfocada a les persones trans i no binàries. Combina la tasca clínica amb la investigació en fisioteràpia. Actualment cursa el programa de Doctorat de Medicina Multidisciplinària i Rehabilitació a la Universitat Autònoma de Barcelona, desenvolupant un projecte relacionat amb l’ús de telerehabilitació.

 

Elliot Theodor

Fisioterapeuta per la Universitat de Tel Aviv, Israel. Format professionalment com a artista de circ contemporani (Flic Scuela de Circo, 2013) i home transgènere. Actualment fa pràctica privada de fisioteràpia a Barcelona, especialitzant-se en l'atenció a esportistes i artistes de circ, i en la rehabilitació de la mastectomia doble afirmativa de gènere.

 

Lloc de realització

Format híbrid. Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i en línia

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×