Calendari

Calendari: 1 d'octubre de 2016

Horari: De 10.00 a 15.00 h

Durada: 4,50 hores

Informació general

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Preu: 160,00€

Mode: Presencial

Cada vegada són més les dones que, estant embarassades, busquen en l'aigua una alternativa per gaudir dels canvis que experimenta el seu cos, així com treballar, de manera específica, tota la musculatura implicada en el procés del part. 

Per les seves característiques, el treball en el medi aquàtic ofereix uns beneficis i unes possibilitats de treball que és important conèixer per poder programar correctament una pauta d'exercicis a una dona embarassada. Al mateix temps, també s'han de conèixer les característiques de la dona embarassada així com el moment de la gestació per fer òptim l'entrenament programat. Tots aquells fisioterapeutes que treballin en l'àmbit aquàtic o en l'obstètric, trobaran en aquesta formació les pautes bàsiques per poder programar correctament una activitat física dins l'aigua tenint en compte les característiques de la gestant.

Programa

Objectius 

La formació permetrà a l’alumne programar, a nivell bàsic, els diferents tipus d'exercicis aquàtics adequats per a dones embarassades i, a més:

  • Obtenir els coneixements bàsics per a una correcta programació del treball en el medi aquàtic amb embarassades. Les indicacions i les contraindicacions.  
  • Conèixer la base de les possibilitats que ofereix el medi aquàtic amb embarassades, els beneficis i les propietats hidrodinàmiques de l'aigua.
  • Experimentar el comportament del cos dins de l'aigua.
  • Diferenciar el tipus de treball a realitzar, segons el període de gestació. 

Temari

  • Nocions bàsiques del treball a l’aigua.
  • Adaptacions del medi aquàtic per a l’embarassada.
  • Canvis fisiològics en l'embarassada, indicacions i contraindicacions de l'activitat física.
  • Programació del treball adaptat al període de gestació.
  • Experimentació del comportament del cos a l’aigua.
  • Activitats aquàtiques per a l’embarassada.

Professorat

Carola Subirach. Fisioterapeuta del Centre Esportiu Municipal Marítim de la Fundació Claror i del Centre de Reeducació Abdominopelviana RAP. Diploma de Tècnic en Cures i Balneoteràpia a ESEP Samper de Barcelona.

Esther Mur. Fisioterapeuta del CEM Marítim (centre de talassoteràpia) i Dra. en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Coordinadora del Grup de Fisioteràpia Aquàtica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Lloc de realització

Duet Sports (Cotxeres Borbó), C/ Ramón Albó, 41-57, 08027, Barcelona.

Més informació

Nota

Els alumnes hauran de dur roba còmoda, banyador, casquet de bany, una tovallola gran, xancletes i cadenat (en cas de no disposar-ne, la instal·lació en disposa de lloguer). 

Avaluació del curs

Es realitzarà una avaluació continuada que contemplarà l’assistència i la participació de l’alumnat.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×