La pèrdua progressiva de la capacitat de caminar és costosa en termes d'eficiència i d’adaptabilitat de la marxa, i pot contribuir a la fatiga, caigudes i fragilitat. Aquest curs presenta un enfocament basat en l’evidència dels factors que contribueixen a la pèrdua de les habilitats motores per a caminar enllaçant les valoracions de la pèrdua d'habilitat amb enfocaments d'intervenció específics per millorar l'eficiència i el manteniment de la marxa en els adults grans amb alteracions de la mobilitat.

 

Les avaluacions inclouen indicadors de la marxa: característiques, variabilitat, anomalies clíniques de la marxa, reptes (estretaments, corbes, obstacles), fluïdesa, cost energètic (eficiència), por i confiança en la capacitat de caminar. Les intervencions inclouen enfocaments per reduir la variabilitat, augmentar la velocitat, millorar la integració de postura i la passa, reduir la despesa energètica de la marxa a través de la clínica i estratègies de tractament domiciliari.

Calendari

Calendari: 3 de maig de 2018

Horari: De 9.00 h a 14.00 h

Durada: 5,00 hores

Informació general

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Preu: 80,00€

Mode: Presencial

Programa
  • Canvis de la marxa relacionats amb l’edat.
  • Valoració dels components de l’habilitat motora per caminar en adults grans: velocitat, variabilitat, reptes, fluïdesa, eficiència energètica, por i confiança. Aplicació clínica, domiciliària i en recerca.
  • Plausabilitat biològica basada en l’evidència de les estratègies d'intervenció específiques per millorar les habilitats motores per caminar en els adults grans.
  • Implementació de les estratègies d’intervenció per millorar les habilitats motores per caminar en base a les deficiències observades. Aplicació clínica i domiciliària.
  • Programes grupals d’exercicis per millorar les habilitats motores per caminar.
  • Resum i punts principals a recordar.
Lloc de realització

Espai Pujades 350. C/ Pujades, 350, 08019, Barcelona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×