L’existència d’una alta prevalença de les disfuncions articulars i miotendinoses a nivell de la regió del complex articular de l’espatlla justifica la necessitat, per part dels professionals fisioterapeutes, de conèixer les diverses tècniques de diagnòstic diferencial i de tractament a través de l’exercici terapèutic per a l’abordatge d’una de les regions amb més disfuncions de l’aparell locomotor.

Alhora cal dotar els fisioterapeutes de nous mètodes de diagnòstic en Fisioteràpia i de tractament que els hi permeti assolir millors resultats en la seva activitat assistencial, així com de tècniques de tractament, en l’àmbit de la Fisioteràpia neuromusculoesquelètica, que impliquin una participació activa per part del pacient, amb l’objectiu d’incorporar l’autocura i la profilaxi com a eines de tractament.

Calendari

Calendari: 18, 19 i 25, 26 de setembre de 2021

Horari: Dissabte de 9.00 a 20.45hs i diumenge de 9.00 a 14.15 hs.

Durada: 30,00 hores

Informació general

Organitza: Secció Territorial de l'Alt Pirineu i Arán del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Preu: 250,00€

Mode: Presencial

Programa

TEMARI

 1. Presentació i epidemiologia.
 2. Factors de risc i de pronòstic de les lesions musculotendinoses del complex articular de l’espatlla.
 3. Diagnòstic diferencial davant d’un pacient amb dolor a la cintura escapular.
 4. Tests isomètrics i d’estrès subacromial. Procediment, variacions, criteris de valoració de la resposta, evidència i implicacions del resultat.
 5. Test d’inestabilitat. Procediment, variacions, criteris de valoració de la resposta, evidència i implicacions del resultat.
 6. Exercici terapèutic.
 7. Bases i propostes.
 8. Biomecànica de l’elevació, paper del manegot dels rotatoris i del deltoide. Estudis de referència dels millors exercicis per als depressors del cap de l’húmer i per al manegot.
 9. Discinèsies escapulars.
 10. Conceptes, tipus i reeducació.
 11. Influència a nivell de la GH i de la columna cervical.
 12. Diagnòstic clínic: test de discinèsia escapular i test de rellevància de la discinèsia. Test de competència per a la musculatura escapular (serrat anterior, trapezi inferior).  Test de tensió de càpsula posterior.
 13. Propostes de mobilització per al conjunt articular de l’espatlla i per columna toràcica.
 14. Estudis de referència dels millors exercicis per als músculs estabilitzadors escapulars.
 15. Material necessari per al curs: Es recomana als alumnes que duguin roba còmoda i una tovallola gran o talla per cobrir la llitera.
 16. Avaluació del curs: Es realitzarà una avaluació continuada del curs que contemplarà l’assistència i la participació de l’alumnat.
 17. El percentatge d’assistència mínim per obtenir el certificat del curs és del 80%
 18. Revisió d’exercicis d’integració i propostes per a la reeducació del moviment del CAH.
Lloc de realització

Hospital de la Seu d’Urgell. Passeig de Joan Brudieu, 8, 25700 La Seu d'Urgell, Lleida

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×