La síndrome de dolor miofascial és una afecció extraordinàriament freqüent, sent la principal causa de dolor d’origen muscular de la població, amb prevalences que oscil·len entre el  45% i el 100%, depenent de les poblacions estudiades. No obstant, atesa la seva constant i ràpida evolució, el seu estudi no sol incloure’s  de manera satisfactòria a la formació de grau dels fisioterapeutes. A més, el tractament amb punció seca dels punts gallet miofascials, causants de la síndrome de de dolor miofascial, atesa l’especificitat i els seus riscos d’aplicació, requereix una formació altament especialitzada. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va establir una resolució col·legial (003/2016 de 4 de juliol) per la qual es defineixen els requisits formatius mínims per a l’aplicació d’aquesta tècnica. Aquest curs permet als col·legiats accedir a aquests requisits.

Calendari

Calendari: 29, 30 de setembre; 1, 6, 7, 8, 20, 21 i 22 d’octubre de 2023

Horari: Divendres, de 15.00 h a 20.15, dissabtes de 9.00h a 14.15h i de 15.15h a 20.30h. i diumenges de 9.00 a 14.15 h.

Durada: 60,00 hores

Informació general

Organitza: Comissió de Neuromusculoesquelètica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Preu: 480,00€

Mode: Presencial

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 7.8 crèdits

Programa

A cadascun dels músculs que estudiarem treballarem diversos aspectes:

  • Exploració i anatomia palpatòria exhaustiva.
  • Valoració clinicopatològica.
  • Tractament conservador: aplicació de diverses tècniques terapèutiques (tècniques d'energia muscular, teràpia manual, estiraments analítics, esprai & stretch, etc.) exclusives de cada múscul.
  • Tractament invasiu: punció mitjançant agulles d'acupuntura del punt gallet, seguint un protocol preestablert de tractament.

 

 

Lloc de realització

Carrer del Segle XX, 78, 08032 Barcelona, Espanya

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×