Calendari

Calendari: 5, 6, 26 i 27 d'abril de 2024

Horari: Divendres 05/04/2024 de 15.00 h a 20.00 h, Dissabte 06/04/2024 de 9.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.30 h, Divendres 26/04/2024 FORMAT ONLINE i Dissabte 27/04/2024 de 9:00h a 14:00h i de 15:00h a 20:30h

Durada: 30,00 hores

Informació general

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Preu: 290,00€

Mode: Semipresencial

Programa

La incidència de patologia respiratòria en edat pediàtrica creix potencialment cada any. La figura del fisioterapeuta expert en fisioteràpia respiratòria pediàtrica vol formar part de l’equip multidisciplinar necessari per tractar aquest tipus de patologia prevalent, tant aguda com crònica i, per aconseguir aquest objectiu, és necessari dotar de coneixement, professionalitat i experiència als professionals que s’hi vulguin dedicar.

La formació en fisioteràpia respiratòria pediàtrica completa que ofereix el CFC des de la Comissió de fisioteràpia càrdio-respiratòria consta de dos nivells, essent aquest segon el mòdul avançat. No és obligatori haver cursat el mòdul bàsic per accedir a aquest avançat, però és responsabilitat de l’alumne  disposar dels coneixements bàsics impartits en el primer mòdul.

 

OBJECTIUS

  • Implementar una valoració avançada i específica del pacient respiratori pediàtric
  • Adequar les tècniques de fisioteràpia en context clínics específics
  • Unitats de Cures Intensives
  • Pacient prematur
  • Pacients amb patologia neurològica
  • Aprofundir en tècniques instrumentals de fisioteràpia respiratòria
  • Implementar coneixement en farmacologia bàsica
  • Ampliar coneixement en oxigenoteràpia bàsica i via aèria artificial
  • Conèixer l’evidència científica existent aplicada a la pràctica clínica
  • Desenvolupar i potenciar el raonament clínic

 

DOCENTS

Mireia Pardas Peraferrer. Experta en Fisioterapia Respiratoria Infantil. Fisioterapeuta respiratoria en el departamento de pediatría del Centro Médico Creu Groga. Profesora y coordinadora de Simulaciones Clínicas en la Facultad de Ciencias de la Salud Blanquerna (URL). Máster en investigación aplicada en ciencias de la salud (UB).

Marta Sabaté López. Máster en Fisioterapia de Tórax EUG. Fisioterapeuta respiratoria y paciente crítico. Hospital Universitario Vall d'Hebron. Profesora de grado y masters en EUG. Miembro de la comisión de fisioterapia cardiorrespiratoria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Andrea Valiente Planas. Máster en Fisioterapia del Tórax. Grado en Fisioterapia. Fisioterapia respiratoria en el Servicio de Pediatría del Hospital Universitario Parc Taulí de Sabadell.

Anna Ferran Roig. Impulsora d'Inspira't fisioterapia y profesora asociada a la URV. Postgrado de fisioterapia del tórax (EUG). Experta en fisioterapia cardiorrespiratoria (Blanquerna-URL). Certificada en el método Buteyko (Buteyko Clinic).

Enric del Campo Garcia Ramos. Fisioterapeuta especialista en Fisioterapia respiratoria. Máster en Fisioterapia del Tórax para E.U.Gimbernat. Fisioterapeuta Pediátrico Respiratorio en el Hospital Sant Joan de Déu.

Ángeles Fernández Cadenas. Fisioterapeuta del Hospital General Universitario Santa Lucia de Cartagena. Máster del Tórax para la EUG. Máster de Actividad Física Terapéutica para la UCAM de Murcia.

Antonio Moreno Galdó. Doctor especialista en Neumología Pediátrica. Jefe de Sección de la Unidad de Alergia, Neumología Pediátrica y Fibrosis Quística del Hospital Universitario Vall d'Hebron. Responsable médico del programa de trasplante pulmonar. Profesor titular-agregado de Pediatría de la Universidad Autònoma de Barcelona.

Maider Pereda López. Fisioterapeuta y referente del area de Fisioterapia del Servicio de Rehabilitación de Aspace.

Lloc de realització

Carrer Compte de Salvatierra, 15 - 08006, Barcelona

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×