La incorporació del fisioterapeuta als equips d'atenció primària és un fet. Aquesta nova figura desenvolupa una tasca essencial en el tractament i la prevenció de dolor musculoesquelètic mitjançant l'exercici terapèutic. Les persones que passen pel FisioAPiC normalment presenten dolor de llarga durada, pot ser crònic, pot ser persistent, pot ser nociceptiu, pot ser neuropàtic, pot ser nociplàstic, pot ser mixt, potser té associats factors psicosocials, pot ser una bandera blava... A aquests ‘pot ser’ ens enfrontem en el nostre dia a dia, i és una de les parts més interessants i boniques de la nostra professió.

En aquesta jornada debatrem sobre el dolor amb persones expertes, però, com mana l'esperit del Meet&Science per fer-ho més enriquidor.

Us hi esperem!!!

Calendari

Calendari: 11 de maig de 2024

Horari: Dissabte, de 10.00 h a 13.00 h

Durada: 3,00 hores

Informació general

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Preu: 10,00€

Mode: Presencial

Programa
10.00 h - 10.15 h Inaguració. A càrrec del Dr. Ramon Aiguadé, degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
10.15 h - 10.30 h Dra. Montserrat Romaguera
10.30 h - 10.45 h Sra. Laura Díaz
10.45 h - 11.00 h Dra. Aina Perelló
11.00 h - 11.15 h Sr. Luis Soto
11.15 h - 11.30 h Pausa - cafè (esmorzar inclòs)
11.30 h - 12.45 h Dinàmica / discussió
12.45 h - 13.00 Cloenda. A càrrec del Dr. Ramon Aiguadé, degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
13.00 h Pica - pica

 

Lloc de realització

Hotel Hostalillo (Carrer de Bellavista, 22. 17212 Tamariu. Girona

Més informació

PONENTS

 

  • Dr. Ramon Aiguadé. Fisioterapeuta i psicopedagog. Doctor per la UdL. Degà del Col.legi Fisioterapeutes de Catalunya. Professor agregat i Vicedegà de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia (UdL). Autor de diversos articles JCR.
  • Dra. Montserrat Romaguera. Metge especialista en medicina familiar i comunitària i en medicina de l'activitat física i l'esport. Coordinadora grup de treball “Exercici i salut” Camfic. Coordinadora grup de treball “Activitat física i salut” Semfyc. Membre del grup emergent de recerca en estils de vida de Idiap Jordi Gol. Membre del Consell Assessor de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya. Professora associada a la Facultat de Medicina UAB. Autora del llibre “El meu metge m'envia a passeig” i “La meva metgessa m’engega a passeig”.

Autora de diverses publicacions nacionals i internacionals sobre prescripció d'activitat física. Guanyadora de premis nacionals i internacionals sobre projectes de recerca d'activitat física en Atenció Primària. Professora en màsters sobre prescripció d'activitat física en promoció de la salut (UdL, URL Blanquerna). Coautora de les dues edicions de la guia PEFS (Prescripció activitat física, esport i salut). Membre del Comitè Assessor de la revista científica “Revista clínica de medicina familiar”.

  • Laura Díaz Gutiérrez. Fisioterapeuta des del 2006. Experiència professional en l'àmbit públic i privat. Formació en musculoesquelètic, respiratori i sòl pelvià. FisioAPiC a l’ABS de Palamós SSIBE. Component del Grup motor de salut comunitària de l'ABS de Palamós. Realització de grups de fibromiàlgia des del 2022.
  • Dra. Aina Perelló. Metgessa de Família i Comunitats. Doctora per la UB en prescripció d'opioides a Atenció Primària. Treballa al CAP Larrard, Barcelona, Primària Parc Sanitari Pere Virgili des del 2018. Tutora de residents.

    Promou el tractament no farmacològic del dolor persistent mitjançant l'abordatge multidisciplinari i l'educació en neurociència. Coordinadora del grup TraDoP (Grup d'Abordatge transdisciplinari del dolor persistent) de CAMFiC. Membre de grup de Dolor Persistent Semfyc. Investigadora principal i coordinadora del programa ACTIDOT (Programa d'Afrontament Actiu del Dolor Transdisciplinari) del CAP Larrard. Membre del comitè assessor del Pla del Dolor Crònic del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

  • Luis Soto Bagaria. FisioAPiC al CAP Larrard del Parc Sanitari Pere Virgili. Membre del Consell Assessor FisioAPiC de Catalunya. Vicetresorer del CFC. Secretari del grup de geriatria del CGCFE. Tresorer del grup de geriatria de l’AEF. Professor a diversos màsters. Doctorand en Ciències de l’educació i l’esport. Membre del grup d’investigació REFiT.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×