Calendari

Calendari: 25 i 26 de maig de 2024

Horari: Dissabte, de 09.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h i diumenge, de 9.00 h a 15.00 h

Durada: 16,00 hores

Informació general

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Secció territorial del Camp de Tarragona

Preu: 110,00€

Mode: Presencial

Programa

 

Les condicions més prevalents de salut i les que més recursos consumeixen a nivell econòmic, social i humà en els sistemes de salut del nostre entorn són el dolor, les malalties metabòliques, patologies i problemes de salut mental i condicions d' oncofragilitat.

L' evidència científica correlaciona totes aquestes condicions d' alta prevalença de manera molt sòlida amb estils i hàbits de vida: evitar consum de tòxics, descans, alimentació adequada, evitar excés d' estressors i moviment, i això és vàlid tant a nivell de prevenció primària i secundària com a nivell clínic.

El moviment i la seva expressió terapèutica en les dimensions preventiva i assistencial, l'exercici terapèutic, col·loca el fisioterapeuta com a professional sanitari de primera intenció en la prevenció i maneig clínic d'aquestes condicions i, per suposat, la dels pacients amb dolor.

L' exercici terapèutic, a més, és una competència de la professió de fisioterapeuta en el nostre ordenament jurídic i ve recolzada per una robusta evidència científica pel que fa a l' efectivitat clínica com el seu cost-efectivitat, per la qual cosa el seu desenvolupament, expansió i implementació en els serveis públics de salut en forma de programes d' exercici comunitaris suposarà un impacte directe en la millora dels estats de salut i satisfacció dels usuaris, en la reducció de la pressió assistencial de l' especialista i un estalvi de recursos al sistema.

 

Objectius generals

Capacitar el fisioterapeuta en els principis generals del disseny de programes d' exercici terapèutic en persones amb dolor.

 

Objectius específics

1. Capacitar el fisioterapeuta en la comprensió de la fisiologia bàsica de l'exercici, amb una orientació al disseny de programes d'exercici terapèutic.

2. Capacitar el fisioterapeuta en la comprensió bàsica de les adaptacions neuromusculars i cardiorespiratòries, amb una orientació al disseny de programa d'exercici terapèutic en persones amb dolor.

 

Objectius d'aprenentatge

Capacitar al fisioterapeuta en una visió de perspectiva comunitària, per generar quadres de gestió i intervenció en la discapacitat associada a la mateixa d' impacte en salut pública.

 

PROGRAMA

 

1. Exercici terapèutic i perspectiva de salut comunitària. Impacte sanitari i econòmic.

2. Fisiologia de l'exercici amb una orientació cap al disseny de programes d'exercici terapèutic.

2.1. Vies energètiques.

2.2. Expressions de la força.

2.3. Adaptacions metabòliques. Test i proves bàsiques.

3. Disseny i perioditzacions de programes d'exercici terapèutic.

Lloc de realització

Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS). Unitat de fisioteràpia. 
Avinguda Universitat, 1. 43204 Reus

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×