Calendari

Calendari: 16 de maig de 2024

Horari: Dijous, de 16.00h a 19.00h

Durada: 3,00 hores

Informació general

Organitza: Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Curs bonificat al 100% pel CFC

Mode: Presencial

  • Eva Pascual García. Grau en Fisioteràpia (EUG). Màster en Fisioteràpia del tòrax. Fisioterapeuta respiratòria al Servei de Medicina física i rehabilitació de l’Hospital del Mar. Coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Docent en el Grau de Fisioteràpia de UAB i UIC

PRESENTACIÓ

 

La Comissió de Fisioteràpia respiratòria vol posar en marxa, a petició de les Associacions federades de famílies d'alumnes de Catalunya (aFFaC), un projecte que consisteix en la realització de tallers d'higiene nasal a les escoles bressol dirigida a homes. El projecte no només busca millorar la salut respiratòria dels més petits sinó alhora desafiar estereotips de gènere arrelats.

L'èmfasi en la participació masculina és crucial en un camp on els rols tradicionals de gènere han limitat la implicació dels homes en la cura infantil. En dirigir aquest projecte a pares i educadors masculins, es fomenta una perspectiva inclusiva de criança i salut infantil.

La higiene nasal aporta molts beneficis, com ara el fet que conserva la mucosa nasal sana per defensar-nos i evitar així refredats, grip i faringitis. Per aquest motiu és molt important incloure aquesta pràctica en la cura diària dels nens petits.

 

Aquest taller va dirigit a aquells/es fisioterapeutes que vulguin impartir tallers d'higiene nasal dirigits a homes a les escoles bressol de Catalunya.

 

Els/les participants que superin la formació seran inclosos/es en una borsa de treball amb aquesta fi.

 

D'altra banda, serà necessari demostrar una mínima formació en fisioteràpia respiratòria per poder-hi accedir.

 

OBJECTIUS

 

  • Aprendre l'anatomia i fisiologia bàsica de les vies aèries extratoràciques i les tècniques més útils per mantenir-les netes i en bon estat.
  • Aprendre a aplicar correctament les tècniques de fisioteràpia respiratòria destinades a la higiene nasal
  • Preparar professionals per impartir tallers sobre higiene nasal a les escoles bressol.

 

TEMARI

 

  1. Anatomia de la cavitat nasal
  2. Funció del nas
  3. La mucosa de les fosses nasals
  4. Mobilització de les secrecions dins les fosses nasals
  5. Procediment de la tècnica d'higiene nasal
  6. Evidència científica
Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Carrer del Segle XX, 78, Horta-Guinardó, 08032 Barcelona, Espanya

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×