Calendari

5 de març de 2020

Horari: Dijous, a les 17.30 h

Durada: 2,00 hores

Informació general

Jornada bonificada al 100% pel CFC

Organitza: Observatori de Gènere del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona

Descripció

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març, l’Observatori de Gènere del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya té el plaer de presentar-vos la Jornada Salut i Gènere, amb l’objectiu d’introduir la relació indivisible entre la salut i el gènere entre el nostre col·lectiu.

 

El concepte salut i gènere reconeix les diferències fisiològiques entre homes i dones en el tractament dels seus cossos. En canvi, els professionals de la salut continuen tractant els pacients d'ambdós gèneres com si les seves necessitats fossin idèntiques i la investigació científica se segueix efectuant predominantment en homes, per després aplicar els resultats al tractament de les dones.

Cal tenir en compte que millorar la qualitat de l’atenció sanitària és responsabilitat de tothom. La nostra professió, com la resta de professions sanitàries, ha d’incorporar coneixement i iniciatives de canvi que s’adaptin a les necessitats de tots els gèneres de la mateixa manera. És necessari doncs, un canvi de paradigma amb formació sanitària en perspectiva de gènere de la salut. 

A càrrec de

Sra. Anna Mompart. Sub-directora general de la Cartera de Serveis i Mapa Sanitari

 

Dra. Mercè Botinas. Metgessa de família. Experta en Salut de la Dona i medicina de gènere

 

Yolanda Castellano. Fisioterapeuta. Responsable de l’Observatori de Gènere del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

 

Marlen Moreno. Fisioterapeuta. Vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i membre de la Comissió de Dones i Igualtat de l’associació Intercol·legial

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×