Calendari

11 d'abril de 2018

Horari: Dimecres de 15,30 a 20.15 h

Durada: 4,50 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Seminari gratuït

Organitza: Comissió de Fisioteràpia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Lloc de realització

Seu del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. C/ Segle XX, 78, 08032, Barcelona

Descripció

El dolor a la espatlla és una de les situacions més prevalents en els pacients amb dolor musculoesquelètic. La prevalença del dolor d’espatlla pot arribar al 27% segons la població estudiada. Tot i haver-hi diagnòstics específics hi ha moltes situacions on els tests són ambigus o les alteracions en les proves d’imatge sovint podrien ser compatibles amb situacions normals en què la condició de dolor és present. Hi ha fenòmens com la presència de punts gallet que podrien explicar el fenomen dolorós, amb una prevalença en alguns músculs de fins a un 77%. S’associen també alteracions del moviment relacionades amb la funció muscular en un diagnòstic comú (i possiblement inespecífic tot sovint) com la síndrome d’impactació subacrominal.

 

Aquest seminari pretén revisar aquests factors contribuents i debatre sobre les opcions de tractament relacionades amb aquestes alteracions.

A càrrec de

Xevi Sala: Fisioterapeuta. Màster oficial PRL ergonomia i psicosociologia aplicada.Especialista en dolor miofascial i punció seca avançada. Col·laborador dels seminaris Travel Simons. Coordinador de la comissió de fisioteràpia neuromusculoesquelètica del Col·legi de fisioterapeutes de Catalunya.

 

Marc Lari. Fisioterapeuta Especialista en dolor miofascial i punció seca avançada. Col·laborador dels seminaris Travel Simons. Membre de la comissió de fisioteràpia neuromusculoesquelètica del Col·legi de fisioterapeutes de Catalunya.

 

Ana Mª Márquez. Fisioterapeuta. Exercici lliure. Coordinadora de la comissió de fisioteràpia neuromusculoesquelètica del Col·legi de fisioterapeutes de Catalunya.

Programa
  • Mobilitzacions articulars per les diferents disfuncions que ens poguem trobar tenint en compte l’estadi de curació dins d’un procés de raonament clínic.
  • Exercici terapèutic a l’espatlla, així com identificar i corregir errors en l’execució.
  • Valoració clínica dels principals grups musculars de l’espatlla.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×