Calendari

29 de setembre de 2018

Horari: Dissabte, de 10.00 h a 14.15 h

Durada: 4,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Seminari gratuït

Organitza: Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Lloc de realització

Seu de la Secció Territorial de Girona. C/ Albereda, 3-5, 17002, Girona

Descripció

El fisioterapeuta que atén a pacients amb lesions neurològiques centrals sovint es troba amb casos en els quals els pacients recuperen el dèficit motor i sensitiu primari, però continuen tenint problemes de moviment difícils de definir (la definició clàssica de l’apràxia parla de dèficit motor en absència de dèficit sensitiu, intel·lectual, dèficit de reclutament muscular, etc).

Aquest seminari intenta mostrar als fisioterapeutes la peculiaritat del perfil del pacient apràxic característic de les lesions de l’hemisferi esquerre i ens desperta una gran pregunta: Hem d’esperar que el pacient hemiplègic recuperi el reclutament muscular per investigar la presència de trets apràxics o ho podem fer en fase aguda quan el pacient encara no ha recuperat el reclutament?

A càrrec de

Roberta Ghedina. Fisioterapeuta, logopeda i llicenciada en Lingüística per la UB. Reconeguda com a docent de II nivell de l’Exercici Terapèutic Cognoscitiu (AIDETC, Associazione Internazionale Docenti Esercizio Terapeutico Conoscitivo).  Màster en Teràpia Visual (Escola d'Òptica i Optometria de Terrassa i Pacific University College of Optometry).

Programa

- Què és l’apràxia?

- Breu historia de l’apràxia

- Diferents tipus d’apràxia

- Quins pacients atesos per als fisioterapeutes poden tenir apràxia? i quin tipus d’apràxia?

- Observació d’un pacient hemiparètic i apràxic.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×