Calendari

20 de novembre de 2021

Horari: de 9.00 a 14.15 hores

Durada: 5,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats

Seminari bonificat al 100% pel CFC

Organitza: Secció Territorial de Camp de Tarragona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Cap LLevant, Carrer Joan Fuster, s/n, 43007 Tarragona

Descripció

El concepte de salut del sòl pelvià es defineix com la integritat física i funcional de la unitat del sòl pelvià a través de les diferents etapes de vida de l'individu (home o dona), que permet una òptima qualitat de vida a través del seu paper multifuncional, en què l'individu posseeix o té accés al coneixement, que l’empodera amb l'habilitat per prevenir o gestionar la disfunció (Pierce 2015).

La salut del sòl pelvià es veu afectada per diferents influències. Unes no modificables com la genètica o el pas del temps, i d’altres com l'estil de vida, la situació cultural i socioeconòmica o els esdeveniments de la vida com poden ser els embarassos i parts, intervencions quirúrgiques o malalties associades.

La síndrome de dolor miofascial (SDM) és una entitat que freqüentment s'associa a diferents disfuncions del sòl pelvià. Però en moltes ocasions els pacients consulten per tenir dolor musculoesquelètic a la zona abdomino-lumbopelviana sense que es pregunti a l'anamnesi ni que es tingui en compte en l'exploració una possible disfunció de sòl pelvià o SDM en la musculatura del sòl pelvià.

Establir unes bases generals teòriques i pràctiques permetrà al fisioterapeuta obtenir eines per a la primera línia de tractament conservador de diferents disfuncions associades al sòl pelvià, que poden conviure amb altres motius de consulta en la pràctica diària de fisioteràpia.

A càrrec de

Eva Hernando Gimeno. Directora de Ginsol Centre de Fisioteràpia a Reus, Tarragona. Professora associada de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Membre de la Comissió de Sòl pelvià del CFC. Actualment cursa el Màster de Salut Digital de la Universitat Oberta de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×