Calendari

12 de febrer de 2022

Horari: Dissabte de 9.00 h a 14.15 h

Durada: 5,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Seminari bonificat al 100% pel CFC

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 0.6 crèdits

Organitza: Secció Territorial de l'Alt Pirineu i Aran del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Passeig del Vall, 13, 25620 Tremp, Lleida

Programa

PRESENTACIÓ

En aquest seminari parlarem de la importància de l'activitat física en la salut de les persones i veurem com el running és un dels esports més fàcils de posar en pràctica, fet pel qual ha guanyat tants adeptes en l’última dècada. El problema és que fins a un 80% dels corredors es lesionen anualment, així que aquí es donaran les eines de treball necessàries per poder acompanyar els nostres pacients corredors.

Es repassarà tot el que pot afectar al corredor, des de com preparar una història clínica tenint en compte que qui tenim davant és un corredor, per fer un bon abordatge, a veure els diferents ítems que ens poden portar a una lesió per mirar de minimitzar-los. Altres coses que veurem en aquest seminari és com influeix la tècnica en els diferents corredors i en les diferents patologies i, de la mateixa manera, com pot influir el calçat en la tècnica dels corredors i, per tant, en les diferents patologies. Com introduir la pràctica de córrer després d'una lesió, alguns consells per poder integrar tot el que anirem veient de manera segura i es finalitzarà amb algun cas pràctic per veure algun exemple de com ho integrem tot plegat.

 

OBJECTIUS

Conèixer els secrets de la prevenció de les lesions en la cursa a peu, així com tornar a córrer després d'una lesió.

Conèixer les diferents tècniques de carrera, experimentar-les i treure les nostres pròpies conclusions, més eficients? més protectores?

Dissecció del calçat. Quins són els paràmetres que diferencien els diferents calçats? Recomanacions de calçat per als diferents tipus de corredors i segons la fase de les lesions.

Recomanacions pràctiques per als corredors.

 

TEMARI

  1. Introducció: per què correm? Evolució de l’home i la problemàtica actual
  2. El secret de la prevenció de lesions
  3. Tècnica de carrera, teoria i pràctica
  4. Calçat de carrera
  5. Recomanacions pràctiques

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×