Calendari

11 de març de 2023

Horari: Dissabte, de 09.00 h a 14.15h

Durada: 5,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Seminari bonificat al 100% pel CFC

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 0.6 crèdits

Organitza: Secció Territorial de Girona i la Comissió de Neurologia del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Lloc de realització

Seu de la Secció Territorial de Girona, c/Albereda, 3-5. Edifici Fòrum Sanitari. 17004, Girona

Descripció

Com cada any, la Secció Territorial de Girona del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya celebra la seva reunió anual. L’acte se celebrarà el proper 11 de març de 2023 a la seu gironina (carrer de l’Albereda, 3-5, 3a planta. Edifici Fòrum Sanitari).

 

La trobada es farà coincidir amb el seminari tècnic "Tractament de fisioteràpia per al dolor en el pacient amputat mitjançant tècniques basades en neurona mirall", a càrrec de Luz Adriana Varela.

La jornada s’iniciarà a les 09.00h amb la reunió anual, en la qual els membre de la Secció Territorial de Girona repassaran les activitats realitzades durant l’any 2022 i presentaran els projectes per al 2023.

Tot seguit, a les 10.00h,  es donarà peu a l'inici del seminari tècnic, que té una durada de quatre hores.

 

Durant la pausa-cafè hi haurà un petit refrigeri per a tots els participants.

 

Programa

PRESENTACIÓ

Aquest curs pretén ampliar informació sobre aspectes rellevants en el pacient amputat. Abordant les principals teories sobre la neurofisiopatologia del dolor del membre fantasma, estratègies d'educació en neurociències del dolor, per després enfocar el tractament a nivell de fisioteràpia, en les diferents estratègies de intervenció basades en neurones mirall.

 

OBJECTIUS

Els alumnes que realitzin el curs podran comprendre les teories actuals sobre el dolor del membre fantasma, adquirir eines de intervenció que mostrin potencial de mediació en el dolor, conèixer les diferents escales per al dolor neuropàtic i de valoració de imatge motora, així com implementar de forma adequada el tractament de fisioteràpia amb mirror therapy, i enginyeria motora graduada.

 

TEMARI

  • Concepte: Dolor del pacient amputat (Teories sobre la seva fisiopatologia, dolor del monyó, síndrome del dolor del membre fantasma, “membre fantasma”.
  • Abordatge de fisioteràpia (diferents tècniques basades en neurones mirall).
  • Valoració de la capacitat de generar imatge motora en el pacient.
  • Treball de les diferents estratègies d’evocació per ajudar a generar una adequada imatge motora.
  • Imagineria motora graduada.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×