Calendari

17 de maig de 2024

Horari: Divendres, de 09.00 a 14.00 h

Durada: 5,00 hores

Informació general

Dirigit a: Fisioterapeutes col·legiats/des

Seminari bonificat al 100% pel CFC

Organitza: Grup d'Inters del Vallès Occidental

Lloc de realització

AC Fisioteràpia. Carretera de Matadepera, 155. Terrassa

A càrrec de

Albert Carrère Segarra

Programa

PRESENTACIÓ

En aquest seminari parlarem de la importància de l'activitat física en la salut de les persones i veurem com el running és un dels esports més fàcils de posar en pràctica, fet pel qual ha guanyat tants adeptes en l’última dècada. El problema és que fins a un 80 % dels corredors es lesionen anualment, així que aquí es donaran les eines de treball necessàries per poder acompanyar els nostres pacients corredors.

Es repassarà tot el que pot afectar el corredor, des de com preparar una història clínica per fer un bon abordatge tenint en compte que qui tenim al davant és un corredor/a, a veure els diferents ítems que ens poden portar a una lesió per mirar de minimitzar-los. Altres coses que veurem en aquest seminari és com poden influir la tècnica i el calçat dels corredors/es en les diferents patologies. Com introduir la pràctica de córrer després d'una lesió, alguns consells per poder integrar tot el que anirem veient de manera segura i es finalitzarà amb algun cas pràctic per veure algun exemple de com ho integrem tot plegat.

 

OBJECTIUS

Objectius generals
 • Conèixer els secrets de la prevenció de les lesions en la cursa a peu, així com tornar a córrer després d'una lesió.
 • Conèixer les diferents tècniques de carrera, experimentar-les i treure les nostres pròpies conclusions, més eficients? més protectores?
 • Dissecció del calçat. Quins són els paràmetres que diferencien els diferents calçats? Recomanacions de calçat per als diferents tipus de corredors i segons la fase de les lesions.
 • Recomanacions pràctiques per als corredors i corredores.
Objectius específics
 • Saber enfocar l’anamnesi tenint present que qui tenim al davant és un/a corredor/a.
 • Conèixer la tècnica més eficaç en relació al rendiment i prevenció de lesions.
 • Saber escollir el calçat de carrera adient.
Objectius d’aprenentatge
 • Ampliar els nostres coneixements entorn al món del running amb la seva aplicabilitat terapèutica per poder guiar els nostres pacients corredores i corredors.

 

TEMARI

 1. Introducció: Per què correm? Evolució de l’home i la problemàtica actual
 2. El secret de la prevenció de lesions
 3. Tècnica de carrera, teoria i pràctica
 4. Calçat de carrera
 5. Recomanacions pràctiques

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×