Acord històric entre el Departament de Salut i el Col·legi per a impulsar i definir el paper del fisioterapeuta al sistema públic

Publicada el 17/02/2006

Com ja us vem informar, el passat dijous 9 de febrer, el Degà del Col·legi, Daniel Jiménez, va mantenir una important i esperada reunió amb la consellera de Salut, Marina Geli, i amb el director de Recursos Sanitaris, el Dr. Manzanera. La trobada suposa un punt i a part en un llarg procés carregat de dures declaracions i accions reivindicatives de rebuig per part del Col·legi a la política sanitària de la Generalitat, en entendre que amb actuacions com el Pla de Rehabilitació o la regulació de Teràpies Naturals s'estava marginant la professió. La reunió es va iniciar tensa, però el diàleg va propiciar acords molt importants per a la professió. "Aquests acords signifiquen un gran treball i cal que els fem bé, molt bé, perquè intueixo que poden determinar quina serà la nostra posició en el futur, i per tant afecta directament llocs de treball i presència social prop del ciutadà", va explicar Daniel Jimenez.

Us resumim alguns dels compromisos adquirits

  • Creació d'entre 300 i 400 llocs de treball per fisioterapeutes al nou Pla de Rehabilitació.
  • Els sis primers mesos s'analitzaran les dades per acordar la protocol·lització i el continum assistencial del processos.
  • L'anàlisi d'aquestes dades determinarà la creació d'una cartera de serveis pròpia de fisioteràpia, així com la definició del millor model i la integració directa en els equips de primària.
  • Creació d'una comissió mixta, per dur a terme tot el procés, formada per la Direcció de Planificació, l'Agencia d'Avaluació, la Direcció de Recursos Sanitaris i el Col·legi.
  • Compromís d'establir durant l'any 2006 el perfil propi del fisioterapeuta al sistema de Salut amb finançament públic en l'àmbit de l'Atenció Primària.

Més informació al proper Noticiari

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×