Bodes d'or entre la Fisioteràpia i la Salut

Publicada el 26/07/2007

Avui, 26 de juliol de 2007 la Fisioteràpia celebra les seves noces d'or d'ençà que fou reconeguda oficialment a nivell estatal com a ciència sanitària mitjançant el Decret de 1957. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya està preparant activitats per celebrar aquests 50 anys durant el Dia Mundial de la Fisioteràpia.

L'activitat del Col·legi professional no s'atura durant l'estiu ja que ultima els preparatius per commemorar el 50è aniversari durant el Dia Mundial de la Fisioteràpia (8 de setembre) i al Sopar Col·loqui (14 de setembre).

La Fisioteràpia, terme que significa Teràpies Naturals en grec, és una disciplina sol·licitada per la societat en l'àmbit de la Sanitat Pública i l'evolució tècnica en aquests cinquanta anys ha estat importantíssima per ampliar el ventall d'actuacions dels professionals.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS), al 1958, ja definia la Fisiotaràpia com: "l'Art i la Ciència del tractament mitjançant l'exercici terapèutic". D'aquesta manera, tot i que les mans continuen essent l'instrument bàsic dels fisioterapeutes, també han entrat en joc aspectes com: les proves elèctriques i manuals, la determinació de les capacitats funcionals, l'amplitud del moviment articular o l'ajuda diagnòstica pel control de l'evolució de la malaltia, entre altres.

Els cinquanta anys de la Fisioteràpia demostren la capacitat d'adaptació d'una ciència sanitària jove amb ànsies de continuar essent gran.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 446 41 78 / 93 446 43 07 – Fax. 93 207 70 22
comunicacio@fisioterapeutes.cat
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×