Estic de baixa, què faig?

Publicada el 15/11/2008

Una part important dels fisioterapeutes col·legiats són autònoms. Hi ha situacions en les quals els procediments que ha de seguir un treballador autònom difereixen dels que ha d'efectuar un treballador per compte aliè: la baixa laboral és un d'aquests casos. A continuació us resumim les actuacions que ha de realitzar un treballador autònom que es troba en aquesta situació.

Quan un treballador autònom està de baixa per malaltia o accident no laboral, i en el seu moment va optar, amb caràcter obligatori, per una mútua d'accidents de treball haurà de:

  1. Comunicar a l'empresa per a la qual treballa que es troba en situació de baixa per tal que aquesta entitat procedeixi, si així ho desitja, a substituir el professional de forma temporal.
  2. Presentar la baixa a la mútua d'accidents de treball escollida en el seu dia al tramitar l'alta com a treballador autònom (apareix en la resolució de l'alta emesa per la Tresoreria de la Seguretat Social). Aquesta mútua serà l'encarregada de realitzar la gestió, el pagament i el control de la prestació.

Per tal de percebre la prestació econòmica, el treballador autònom haurà de presentar a la mútua la següent documentació:

  • Model oficial de baixa lliurat pel metge de família o pels serveis mèdics del CAP.
  • Original i fotocòpies dels rebuts quer justifiquin el pagament de la quota d'autònoms (poden demanar els últims sis mesos).
  • Model 145 emès per l'Agència Tributària per declaració de situació familiar. Té per objectiu aplicar el tipus d'IRPF que correspongui.
  • Declaració d'activitat, és a dir, dades del professional que donat el cas substituirà al treballador autònom malalt.
  • Dades de la domiciliació bancària per a l'ingrés de la prestació.
  • Fotocòpia del DNI o NIE, o document equivalent.
  • Informes de la continuïtat de la baixa que tramitarà, amb caràcter setmanal, el metge que va donar la baixa inicialment.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×