L'Assemblea del Col·legi aprova, per unanimitat, la reforma estatutària

Publicada el 19/12/2008

L'Assemblea del Col·legi va aprovar, per unanimitat, la reforma estatutària. Aquesta és la notícia més destacable de l'Assemblea Ordinària i Extraordinària que es va celebrar a la seu col·legial el 18 desembre. L'acte fou conduït pel degà de Col·legi, Francesc Escarmís; el vicedegà, Manel Domingo, i el secretari de la Junta, Ricard Corgos, i va comptar amb la presència de 29 col·legiats, una minsa representació del gruix del nostre col·lectiu.

XXIV Assemblea ordinària i extraordinària

L'Assemblea es va iniciar a les 20.05 h. amb el següent ordre del dia:

  1. Programa d'activitats per a l'any 2009.
  2. Presentació i aprovació, si s'escau, del pressupost de l'any 2009.
  3. Informe sobre el Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas.
  4. Presentació i aprovació, si s'escau, de la proposta d'adaptació dels estatuts a la Llei 7/2006, de 31.V, de l'Exercici de professions titulades i dels col·legis professionals.
  5. Precs i preguntes.

El primer punt de l'ordre del dia va servir per fer avinent als assistents les propostes i línies d'actuació previstes pel CFC per a l'any 2009. D'entre les més destacades i interessants cal citar:

  • la intenció de posar en marxa una formació en línia gratuïta per als col·legiats,
  • la voluntat d'apropar els òrgans representatius del Col·legi als companys de comarques per potenciar la sensació de pertinença al grup,
  • la implantació d'un Sistema de Qualitat que ha de garantir el prestigi i el correcte funcionament de la nostra entitat,
  • l'afany de dinamitzar les comissions existents i de crear-ne de noves i,
  • l'anàlisi de la relació existent entre el CGCF i el nostre Col·legi.

Tot seguit, i seguint l'ordre del dia establert, la tresorera de la Junta de Govern, la Sra. Montserrat Inglés, va presentar els pressupostos previstos per al proper any, que per majoria absoluta van quedar aprovats amb un increment del 4% per a les quotes col·legials, quedant una quota col·legial pel 2009 de 158.95€ que es farà efectiva en dos pagaments semestrals de 79.48 al gener i al juliol.

El tercer punt de l'ordre del dia va ser la presentació d'un informe sobre el vincle entre el CGCF i el CFC. El degà va comentar que la relació actual entre les dues entitats no està en el seu millor moment. Escarmís va comentar que hem de lluitar per tenir més pes específic en el si del CGCF atès el nombre de col·legiats que aporta la nostra entitat i l'esforç econòmic realitza. Un requeriment que el nostre Col·legi ja va fer el mes passat en la proposta de modificació del estatuts del Consejo i que va ser desestimada. El degà dels fisioterapeutes catalans va demanar als assistents a l'Assemblea un vot de confiança per poder prendre la determinació que es consideri més avantatjosa per als nostres interessos en vista a la propera Assemblea Extraordinària que el Consejo ha fixat per al proper 24 de gener. Després d'un intens debat sobre la funció del CGCF i el tipus vincle que l'uneix amb el nostre Col·legi, el vot de confiança sol·licitat pel degà fou sotmès a votació i aprovat per majoria, amb 28 vots a favor, cap en contra i una abstenció.

El quart punt de l'ordre del dia va ser la proposta de modificació dels estatuts, un canvi exigit per la necessitat d'adaptació a la Llei 7/2006 de 31 de maig de l'Exercici de professions titulades i de col·legis professionals. L'assessor jurídic del Col·legi, el Sr. Ramon Figueras, va explicar a grans trets quines eren les noves aportacions als estatuts, la més important de la qual és que la llei introdueix una nova regulació dels col·legis professionals, potenciant-ne la naturalesa pública i la capacitat d'intervenir en la regulació de llurs professions, conferint-los, fins i tot, capacitat normativa. Després de votar i aprovar unes petites modificacions plantejades per la Junta de Govern i pel Sr. Daniel Jiménez, es va aprovar, per unanimitat, la modificació estatutària, un text que haurà de ser sotmès a la consideració de la Generalitat abans de la seva entrada en vigor.

Finalment, va arribar el torn de precs i preguntes, que va servir perquè els col·legiats posessin idees en comú i poguessin aportar les seves reflexions en benefici del nostre col·lectiu i la nostra professió i, en definitiva, de la salut de tots els ciutadans i ciutadanes del nostre país.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×