Presentació de l'Agenda de recursos per a pacients i familiars afectats de traumatisme cranioencefàlic i dany cerebral adquirit

Publicada el 14/02/2008

La consellera de Salut, l'Honorable Sra. Marina Geli, va presentar el passat 13 de febrer l'Agenda de recursos per a pacients i familiars afectats de traumatisme cranioencefàlic i dany cerebral adquirit, que ha estat elaborada per l'Associació de Traumàtics cranioencefàlics i Dany cerebral sobrevingut (TRACE) amb el suport del Departament de Salut.

Aquesta Agenda neix com una guia per a pacients amb aquest tipus de patologies i els seus familiars i, amb l'ús d'un llenguatge planer i accessible, ofereix idees pràctiques de com organitzar el temps per visitar els diferents professionals als quals les persones afectades hauran de recórrer. És la representació d'un itinerari que s'inicia en el moment d'espera a l'hospital i acaba a casa, un procés en què els fisioterapeutes hi tenim un lloc destacat per intentar preservar, restablir i augmentar el nivell de salut i de benestar de les persones a fi de millorar les seves condicions de vida i, de forma específica, actuar de manera global en la prevenció, la promoció, el manteniment i la recuperació de la funcionalitat mitjançant qualsevol del mitjans manuals i físics al nostre abast.

L'Agenda, de la qual s'han editat 2000 exemplars, busca donar resposta als dubtes que vagin sorgint i pretén ajudar a afrontar la situació amb la millor qualitat de vida per a tots els implicats: familiars i afectats.

Està previst que aquesta Agenda, la revisió de la qual ha estat efectuada per l'Institut Guttman, es distribueixi als centres hospitalaris per mitjà del personal d'infermeria que la farà arribar a mans de la família del malalt.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×