Condemna de presó per un delicte d'intrusisme professional

Publicada el 11/03/2008

Tal i com preveu l'article 403.2 del Codi Penal "El que ejerciere actos propios de una profesión sin poseer el correspondiente título académico expedido o reconocido en España de acuerdo con la legislación vigente, incurrirá en la pena de multa de seis a doce meses [...] Si el culpable, además, se atribuyese públicamente la cualidad de profesional amparada por el título referido, se le impondrá la pena de prisión de seis meses a dos años."

En base a aquest article, el Jutjat Penal núm.1 d'Osca ha condemnat L.B.D. a una pena de sis mesos de presó com a autor penalment responsable d'un delicte d'intrusisme professional arrel de la querella criminal interposada pel Colegio Profesional de Fisioterapeutas de Aragón i de l'acusació formulada pel Ministeri Fiscal per delicte d'intrusisme professional.

L'acusat es va fer passar per fisioterapeuta titulat en un mitjà de comunicació i oferia serveis que són només atribuïbles a aquelles persones que ostenten la Diplomatura Universitària de Fisioteràpia, incorrent així en un delicte d'intrusisme professional que, el jutjat d'Osca, ha considerat legalment punible.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×