L'intrusisme professional, un fet massa recurrent a combatre

Publicada el 11/03/2008

Arran de la detenció a Galícia d'una persona que es feia passar per osteòpata sense tenir ni els coneixements mèdics ni la titulació acadèmica per fer-ho, el Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas ha volgut, mitjançant un comunicat de premsa, agrair la persecució de l'intrusisme professional tal i com està contemplat en l'article 403.2 del vigent Codi Penal.

Tristament, l'intrusisme laboral, en el cas de la Fisioteràpia, és un fet massa recurrent i habitual que pot afectar de manera nociva la salut dels pacients. Per tal d'evitar fets com aquest, és necessari que els usuaris dels serveis de Fisioteràpia es cerciorin que el professional que els està tractant gaudeix de tots els requisits necessaris que li han de permetre el seu desenvolupament professional. Per aquest motiu, el Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas insta tots aquells pacients que creguin poder estar en mans d'una persona que exerceix la Fisioteràpia de manera il·legal i sense la titulació necessària, a denunciar-ho per tal de prevenir possibles problemes futurs que reverteixin en la qualitat de vida dels pacients.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×