El Col·legi informa sobre el nou Reglament de Protecció de Dades

Publicada el 23/04/2008

El passat dijous 10 d'abril va tenir lloc, a la seu col·legial, la conferència sobre el Nou Reglament de Protecció de Dades. La ponència va ser presentada pel Sr. Antonio Ruiz, advocat i responsable de l'empresa CIPDI, entitat dedicada al tractament deontològic de la informació.

El Col·legi informa sobre el nou Reglament de Protecció de Dades

L'objectiu d'aquesta conferència era informar als assistents de l'entrada en vigor, el passat 19 d'abril, del Reial Decret 170/97 pel qual es regula el tractament de la informació de les dades personals de les persones físiques. Aquest nou Reglament interpreta la Llei 15/99 de 13 de desembre i estableix que s'ha de garantir la protecció i el tractament de les dades de qualsevol persona.

Com a novetats més destacables, aquest nou Reial Decret obliga a:

  • declarar les dades personals de què es disposi a l'Agència de Protecció de Dades.
  • demanar, per escrit, el permís exprés a la persona física perquè se'ns autoritzi el tractament de les seves dades. En aquest punt cal destacar que per als pacients menors, a partir de 14 anys, el consentiment se'ls ha de demanar a ells, sempre informant-los d'una manera que es consideri adequada a la seva edat.
  • posar els mitjans perquè la informació, sigui en suport escrit o en suport digital, no sigui pública i perquè només puguin accedir-hi les persones autoritzades per l'empresa.

Totes aquestes mesures que acabem de comentar s'han de plasmar per escrit i han de quedar recollides en un document anomenat 'Reglament Intern de Seguretat'.

Actualment el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya està treballant en el projecte d'un Codi-Tipus que ha de marcar les directrius a seguir en la regulació de la informació i tractament de les dades personals.

Com sempre, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya intenta oferir-vos les informacions més actuals i importants i sempre de la mà dels millors professionals, amb l'objectiu d'ajudar-vos en el bon exercici de la vostra professió.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×