El Col·legi presenta la conferència: "Treball a l'estranger: Itàlia"

Publicada el 19/06/2008

El passat 13 de juny va tenir lloc la conferència 'Treball a l'estranger: Itàlia' que va ser presentada per Roser Alfonso, coordinadora del Departament Professional del Col·legi, i per Consuelo Lopez, gerent de BIOS, una empresa de treball temporal italiana.

Aquest acte va ser programat davant l'interès creixent que han demostrat els fisioterapeutes catalans de treballar a l'estranger. Per informar-los a l'hora de donar aquest pas, es va organitzar aquesta ponència que pretenia donar a conèixer els tràmits bàsics per obtenir l'homologació del títol de Diplomat en Fisioteràpia per treballar a Itàlia i per donar resposta als dubtes que poguessin sorgir en referència al dia a dia d'un fisioterapeuta català a terres italianes.

Inicialment es va fer un repàs de la documentació necessària per iniciar els tràmits per a l'obtenció de l'autorització per treballar a Itàlia (Riconoscimiento), que podeu trobar a la pàgina web del Col·legi a través de l'enllaç www.fisioterapeutes.cat/serveis/treball/estranger/tramits_italia

En la sol·licitud laboral s'hi ha d'adjuntar també una carta de presentació on es poden anotar les preferències de la zona on es vol treballar i l'especialitat de Fisioteràpia que s'està interessat a realitzar.

D'altra banda també es van abordar aspectes en relació a l'oferta laboral, de gran importància per als fisioterapeutes catalans. En aquest sentit, la Sra. Lopez va comentar l'existència de dues tipologies de retribució a les quals es poden acollir els fisioterapeutes, amb o sense allotjament.

Generalment al fisioterapeuta català, tingui o no coneixement previ d'italià, se li ofereixen feines en hospitals, clíniques i centres de Fisioteràpia amb contractes d'un any de durada.

Per finalitzar, la Sra. Lopez va voler destacar que Itàlia és un país que genera moltes ofertes de feina dirigides a fisioterapeutes i que, específicament els professionals catalans estan molt valorats tant per la seva qualitat professional com per la humana, i va animar els assistents a viure una experiència que els hi pot ser enriquidora a tots els nivells.

Per a més informació sobre aquests tràmits podeu consultar la pàgina web del Col·legi www.fisioterapeutes.cat o bé contactar amb el Departament Professional del Col·legi via telefònica o per correu electrònic professional@fisioterapeutes.cat

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×