El degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya parla sobre el risc dels massatges a la platja, a TVE

Publicada el 29/07/2008

Des de la platja de la Barceloneta de Barcelona, el degà del Col·legi, el Sr. Francesc Escarmís, va manifestar a Televisió Espanyola que "fer massatges a la platja està fora de lloc i és un risc". Per aplicar una teràpia manual "s'ha de saber què li passa a aquella persona ja que pot tenir una molèstia originada per diverses causes". Per aquest motiu "s'ha de fer un diagnòstic previ abans de fer un massatge".

El degà del Col·legi va afegir que "la platja és un lloc inapropiat perquè, per poder desenvolupar les tècniques precises, és necessari un espai on el pacient es pugui col·locar convenientment". Va insistir que la mala praxi en els massatges pot provocar problemes secundaris i fins i tot, en el cas de la gent gran, "una fractura que podria produir una paràlisi".

El reportatge va destacar que la majoria de les persones que fan massatges són d'origen xinès, no tenen cap cura de la higiene ni cap tipus de formació acadèmica, i que cobren al voltant d'uns cinc euros per cada sessió de quinze minuts.

Podeu veure el vídeo de la notícia dins l'apartat Mitjans de comunicació (Gabinet de Comunicació).

Departament de Comunicació
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×