El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya celebra el Dia Mundial de la Fisioteràpia

Publicada el 10/09/2008

Per vuitè any consecutiu el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va celebrar el dia més important per al fisioterapeuta, el Dia Mundial de la Fisioteràpia. Entre els dies 6 i 8 de setembre el Col·legi va instal·lar, l'Avinguda de la Catedral de Barcelona, la ja tradicional carpa divulgativa per donar a conèixer la professió a tota la comunitat amb l'objectiu d'informar-la de totes les possibilitats que la Fisioteràpia els hi pot oferir i d'apropar la figura del fisioterapeuta a l'usuari.

Dia Mundial de la Fisioteràpia 2008

Com ja és habitual, el Dia Mundial de la Fisioteràpia se celebra també a les altres tres províncies catalanes. Reus va acollir el dissabte dia 6 una carpa divulgativa per acostar el nostre Col·legi i la nostra professió a la població de la demarcació de Tarragona. Aquest any es va decidir situar la carpa a la Plaça del General Prim, i la gent que passejava pel centre de la ciutat s'hi va acostar de manera continuada, tant per demanar informació sobre les activitats i els tractaments que podem desenvolupar els fisioterapeutes, com per informar-se sobre els centres de Fisioteràpia locals. La jornada va transcórrer de manera tranquil·la i es van realitzar tres tallers al matí i tres més a la tarda, que varen consistir a ensenyar, a la gent interessada, uns estiraments bàsics per a lluitar contra el dolor d'esquena. A més, durant tot el dia es va projectar un vídeo sobre condicionament físic per a persones grans, que va despertar l'interès de molts vianants.

A la carpa de Barcelona es van organitzar diverses activitats divulgatives i de difusió de la professió. De la mateixa manera, tot aquell qui ho va sol·licitar, va poder gaudir d'un tractament de teràpia manual personalitzat i adequat a la seva patologia. Es van realitzar xerrades de geriatria, pediatria, hipoteràpia per a adults i càncer de mama. Així mateix es van organitzar diferents tallers: de consells d'hàbits de la vida quotidiana, de relaxació, d'equilibri dinàmic en la gent gran i un taller d'escola d'esquena que va despertar la curiositat a molta gent si tenim en compte l'assistència de públic. La Junta de Govern del Col·legi va realitzar, també, i durant els tres dies que van durar els actes, una xerrada informativa entorn l'intrusisme en la Fisioteràpia, tema de notable actualitat arrel, tant del Decret de Teràpies Naturals, com de les recents actuacions de persones no qualificades que ofereixen massatges terapèutics a les platges de la costa catalana.

El dia 13 serà el torn de Girona, mentre que Lleida tancarà els actes del Dia Mundial de la Fisioteràpia el 20 de setembre.

Les diverses activitats organitzades per commemorar el Dia Mundial de la Fisioteràpia van coincidir a destacar la importància de la inclusió de la figura del fisioterapeuta en la sanitat pública catalana, van incidir en la necessitat de que aquest professional col·labori no només a curar sinó també en la prevenció i van voler mostrar a la societat catalana qui és el fisioterapeuta, què és la Fisioteràpia i com aquesta ciència pot ajudar la comunitat a millorar el seu nivell de salut i de benestar.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×